Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O lucrare realizată de Yoko Ono, vândută la licitaţie în beneficiul bolnavilor de autism

O lucrare realizată de Yoko Ono, văduva legendarului John Lennon, a fost scoasă la licitaţie sub forma unor piese de puzzle, pentru a strânge fonduri şi a atrage atenţia asupra autismului în rândul copiilor, informează Reuters.

Artista japoneză în vârstă de 76 de ani a creat lucrarea murală "Promise", reprezentând cer şi nori, din materiale acrilice. Pentru a marca cea de-a doua aniversare a Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului (2 aprilie) şi a atrage atenţia asupra acestei maladii, Yoko Ono a scos la licitaţie pictura, fragmentată sub forma a 67 de piese de puzzle. Preţul de începere a licitaţiei pentru o singură piesă pleacă de la 1.000 de dolari.

"Când am fost abordată de cei care mi-au cerut să creez o lucrare pentru a atrage atenţia asupra persoanelor care suferă de autism am fost şocată de numărul mare de copii care suferă de această boală", a spus Yoko Ono, la momentul lansării licitaţiei.

"Lucrarea mea, intitulată «Promise», simbolizează faptul că noi toţi deţinem o bucată dintr-un puzzle şi lucrând împreună putem atrage atenţia asupra acestei afecţiuni, strângând fonduri şi ajutând familiile care trec prin această experienţă", a completat ea, precizând că cele 67 de piese reprezintă cele 67 de milioane de persoane care suferă de autism la nivel mondial.

Autismul este una dintre cele trei mari afecţiuni cărora Organizaţia Naţiunilor Unite le-a dedicat o zi specială, alături de diabet şi SIDA. Peste 100 de evenimente au fost organizate la nivel mondial în 35 de ţări, pentru a atrage atenţia asupra celor care suferă de această boală.

Cauza declanşării autismului nu este cunoscută şi, în prezent, nu se cunoaşte niciun remediu.

"Am spus întotdeauna că un vis pe care îl are o singură persoană rămâne un vis, în timp ce un vis împărtăşit cu alţii devine realitate", a răspuns Yoko Ono la o întrebare legată de descoperirea remediului pentru autism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O lucrare realizată de Yoko Ono, vândută la licitaţie în beneficiul bolnavilor de autism.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O lucrare realizată de Yoko Ono, vândută la licitaţie în beneficiul bolnavilor de autism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei