Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un muzeu care celebrează prostul gust în artă, deschis la Melbourne

O australiancă, care a colecţionat, timp de nouă ani, 400 de picturi de cel mai prost gust, realizate de amatori lipsiţi de talent, şi-a deschis propria galerie - "Muzeul artei celebre pentru urâţenia ei" - şi premiază anual cea mai urâtă lucrare care îi intră în expoziţie, transmite AFP.

Helen Round, o artistă ratată din "lipsă de talent", după cum spune ea, şi-a deschis un muzeu dedicat artiştilor "modeşti". "Eu caut pânze care, chiar dacă sunt lipsite de tehnică, au fost realizate cu o adevărată pasiune. Contează prea puţin dacă aceste opere sunt considerate kitsch sau lipsite de interes", spune Round.

Australianca şi-a expus şi propriul tablou, care înfăţişează o scenă de vânătoare, pe care l-a însoţit cu portretele unor personalităţi precum prinţesa Diana, Bruce Springsteen sau Elvis Presley, pictaţi cu feţe diforme, care inspiră teamă.

În nouă ani, Helen Round a strâns 400 de tablouri, iar de patru ani, decernează şi un premiu, Itchyball, celei mai urâte lucrări care îi este prezentată. În jur de 50 de opere sunt înscrise anual în concurs, pentru acest premiu, iar Bound strânge astfel câteva mii de dolari pe care îi donează unor organizaţii de caritate. "Proprietarii tablourilor ştiu că un public avizat va veni să vadă aceste picturi şi va lua cunoştinţă de măsura urâţeniei lor cu un pahar de vin alb în mână", spune, cu ironie, organizatoarea evenimentului.

Anul trecut, premiul Itchyball a revenit unui tablou intitulat "Conan, the barbed Aryan", care înfăţişează un războinic purtând o femeie în bikini şi ascunzându-şi sexul cu braţele exagerat de mari, aluzie la lucrarea "Conan, the Barbarian". Pânza premiată a fost găsită pe marginea drumului de un pompier, care a obţinut bonuri de cumpărături în valoare de 2.000 de dolari, graţie ochiului său avizat.

Premiul Itchyball se bucură de un asemenea succes că majoritatea operelor înscrise în concurs au fost create special pentru aceasta. Helen Round speră că şi la ediţia de anul acesta, care va avea loc în perioada 3 - 12 octombrie, vor fi înscrise la fel de multe lucrări ca şi la ediţiile precedente, conştientă că prostul gust nu are limită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un muzeu care celebrează prostul gust în artă, deschis la Melbourne.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un muzeu care celebrează prostul gust în artă, deschis la Melbourne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei