Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2008 - Anul XIII, nr. 228 (3909)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Helveţii ar fi putut fi canibali, susţin arheologii elveţieni

Descoperirea în Elveţia a două corpuri umane vechi de 2.000 de ani, mutilate şi arse, ar putea să dovedească, conform opiniei arheologilor, că helveţii au practicat canibalismul, informează cotidianele elveţiene 24 Heures şi Tribune de Genève, citate de AFP.

Cele două schelete exhumate aparţineau unor adulţi, erau orientate cu faţa în jos şi le lipseau piciorul drept şi mâna dreaptă. Erau evident mutilate, iar osemintele prezentau urme negre de arsuri, a declarat pentru cotidianul 24 Heures un arheolog de la site-ul de excavaţii din Mormont, aflat între Lausanne şi Yverdon-les-bains.

"Putem să presupunem că au fost arşi, fiind foarte probabil să fi fost şi mâncaţi. În orice caz, au fost trataţi ca nişte animale", a declarat acelaşi arheolog.
Acest fapt a fost confirmat şi de Denis Weidmann, arheologul şef din Cantonul Vaud, unde se află site-ul arheologic. "Noutatea din acest site arheologic este faptul că tratamentul la care au fost supuşi acei oameni este identic cu cel pentru animale", respectiv arderea într-o groapă, în urma unui ritual, probabil, religios, a declarat acelaşi arheolog.

Canibalismul "este doar una dintre ipotezele plauzibile. Poate că helveţii au gustat o parte din corpurile acelor oameni. Ancheta care este în desfăşurare ne va spune acest lucru, dar, pentru moment, este prea devreme pentru a trage o concluzie", a adăugat Denis Weidmann.

În "Războiul Galilor", de Iulius Cezar, o carte care a fost scrisă câteva decenii mai târziu de la mutilarea celor doi oameni, se povesteşte despre practicile barbare ale celţilor, dintre care fac parte şi helveţii, dar nici un element arheologic nu a demonstrat până în prezent prezenţa actelor de canibalism în comunitatea lor, a declarat specialistul.

Dacă această descoperire va fi confirmată, "ea va fi una cu adevărat excepţională", indică 24 Heures.

Cercetările arheologice au debutat în site-ul de la Mormont în anul 2006, acesta dovedindu-se a fi unul dintre cele mai mari sanctuare ale civilizaţiei celte, cu mai mult de 250 de gropi ce conţin rămăşite de animale, fragmente umane şi multe obiecte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Helveţii ar fi putut fi canibali, susţin arheologii elveţieni.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Helveţii ar fi putut fi canibali, susţin arheologii elveţieni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei