Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 sep 2008 - Anul XIII, nr. 227 (3908)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părintele de sex opus, un model inconştient în alegerea partenerului

Femeile se simt atrase de bărbaţii care se aseamănă fizic cu taţii lor, în timp ce bărbaţii găsesc atrăgătoare femeile care aduc cu mamele acestora, arată un studiu care demonstrează că părintele de sex opus oferă modelul inconştient în alegerea partenerului, informează telegraph.co.uk.

Studiul, care a fost coordonat de profesorul Tamas Bereczkei, de la Institutul de Psihologie din cadrul Universităţii Pécs din Ungaria, susţine ideea freudiană potrivit căreia arhetipul viitorului partener se formează în copilărie, privind chipurile părinţilor. "Uneori, asemănarea dintre partener şi părintele de sex opus este atât de mare încât rămâi uimit", a declarat Bereczkei.

Descoperirea ar putea explica de ce starul pop Kim Wilde s-a îndrăgostit Hal Fowler, care seamănă cu tatăl ei, Marti Wilde. De asemenea, ar putea motiva atracţia dintre Catherine Zeta-Jones şi soţul ei , Michael Douglas, care are trăsături de fizionomie asemănătoare cu cele ale lui Dai Jones.

Potrivit studiului, se pare că femeile se concentrează pe centrul feţei, aceasta fiind regiunea în care caută trăsături asemănătoare cu cele ale taţilor, în timp ce bărbaţii se focalizează pe zona din partea de jos a feţei.

De asemenea, aceştia se concentrează pe identificarea acelor trăsături ale mamei care sunt considerate simboluri ale feminităţii: dimensiunea buzelor, amplasarea pomeţilor şi forma feţei.

Autorul studiului a mai precizat că fenomenul atracţiei dintre două persoane este mult mai complex şi nu se limitează doar la tiparul inconştient fixat de imaginea părintelui. "Anumite trăsături, precum fizionomia feţei, statutul social, vârsta ne influenţează în alegerea partenerului. Nu ştim încă ponderea în care factorii familiali şi cei culturali ne influenţează inconştient alegerea partenerului, dar aceste subiecte vor constitui viitoare teme de studiu", a mai spus Bereczkei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părintele de sex opus, un model inconştient în alegerea partenerului.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părintele de sex opus, un model inconştient în alegerea partenerului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei