Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Festivalul Mamaia - între 18 şi 24 august

Cea de-a 38-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia se va desfăşura, anul acesta, între 18 şi 24 august, la Teatrul de Vară din Mamaia, au declarat, ieri, organizatorii evenimentului, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestora, sub titlul "Mamaia caută o vedetă" au început, pe 2 mai, preselecţiile pentru concurenţii care vor participa la festival. Acestea au loc în 12 oraşe din ţară, încercându-se astfel o acoperire naţională. Preselecţiile se desfăşoară atât pentru secţiunea "Muzică Uşoară", cât şi pentru "Folclor".

Concurenţii trebuie să fi împlinit 16 ani şi să nu fi depăşit 35 şi să nu fi obţinut până în prezent Premiul I de interpretare la Festivalul Mamaia. De asemenea, doritorii trebuie să plătească o taxă de înscriere de 50 de lei.

Festivalul propriu-zis se va desfăşura în perioada 18 - 24 august, sub formă de spectacol televizat, pe scena Teatrului de Vară din Mamaia.

"Teatrul de Vară este într-un program de reabilitare, dar, din păcate, acest program va începe din toamnă. Vara acesta va fi doar o cosmetizare a lui", a declarat Cristian Zgabercea, directorul Direcţiei de Cultură din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi preşedinte executiv al Comisiei de Organizare a festivalului. De asemenea, organizatorii au declarat că pentru acompanierea concurenţilor din festival se va folosi o formaţie de tip big band - Orchestra Teatrului de Stat Constanţa.

"Vă garantez, sub cuvânt de onoare, că tot ce am făcut până acum a fost să îmbunătăţim calitatea festivalului", a declarat, la rândul său, Mădălin Voicu, care va deţine, cel mai probabil, şi anul acesta funcţia de preşedinte al juriului.

"Ştiţi de ce vreau să fiu în continuare responsabil? (…) Mă lupt în continuare pentru ceea ce înseamnă tineret şi vrea să reprezint un garant", a spus el, susţinând că Festivalul Mamaia reprezintă "un examen pentru copiii care vor să fie profesonişti". "Festivalul de la Mamaia, chiar dacă are şi uşoare disfuncţionalităţi de organizare, încearcă şi sper să şi reuşească un parcurs ascendant", a conchis Voicu.

"Am făcut foarte puţine schimbări în juriu în ultimii cinci ani şi cred că ăsta a fost un pas în bine, pentru că au existat mai puţine discuţii", a punctat şi Zgabercea, menţionând că, prin regulament, în juriu trebuie să fie incluşi reprezentanţi ai organizatorilor, ai presei, ai partenerilor media, precum şi specialişti în muzică.

Festivalul Mamaia 2008 va oferi trei premii la secţiunea "Creaţie - prime audiţii", de 1.500, 1.000 şi 500 de euro, care se vor împărţi în proporţie de 60% - interpret, 20% - compozitor, 10% - textier şi 10% - orchestrator.

De asemenea, aceleaşi premii vor fi oferite şi la secţiunea "Interpretare".

Pe lângă acestea, Trofeul Mamaia 2008 va fi decernat de Consiliul Judeţean Constanţa unuia dintre câştigătorii locului I la secţiunile "Interpretare", respectiv "Creaţie". În cadrul concursului va fi acordat şi premiul "Teo Peter", decernat în memoria artistului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Mamaia - între 18 şi 24 august.
 Vizualizări articol: 348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Festivalul Mamaia - între 18 şi 24 august3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei