Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Femeile, mai atente la volan decât bărbaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda faptului că mulţi bărbaţi sunt de părere că femeile nu sunt şoferi buni, rezultatele unui studiu efectuat de curând arată că reprezentantele sexului frumos sunt mai atente şi mai concentrate la volan decât domnii.

Studiul efectuat de Asociaţia Conducătorilor Auto din Australia (NRMA) a scos la iveală faptul că, atunci când un bărbat se află la volan, el devine neatent la drum, fiind mai preocupat să umble la casetofon, să schimbe CD-ul ori chiar să citească harta în timp ce conduce, motiv pentru care bărbaţii şoferi sunt de două ori mai predispuşi să fie implicaţi în accidente sau evenimente rutiere decât femeile.

În cadrul studiului, peste 1.350 de şoferi au fost interogaţi în legătură cu „obiceiurile” pe care le au când sunt la volan şi s-a constatat că 30 la sută dintre bărbaţi au fost la un pas de a fi implicaţi într-un accident din cauza faptului că nu erau atenţi, comparativ cu procentul de 20 la sută înregistrat în rândul şoferiţelor. 75 la sută dintre toţi şoferii, bărbaţi sau femei, au recunoscut că, din când în când, îşi mai iau ochii de la drum pentru a citi panourile publicitare sau indicatoarele rutiere.

Şoferii spun că principalul motiv de distragere a atenţiei îl reprezintă casetofonul: 76 la sută dintre aceştia mărturisesc că uită să fie atenţi la şofat pentru a da drumul la casetofon, în timp ce 70 la sută recunosc că se lasă furaţi de muzică. 66 la sută dintre şoferi au declarat că se întâmplă să se concentreze să bea un suc sau apă la volan, uitând să mai fie atenţi şi la drum.

Spre uimirea celor care au efectuat studiul, au existat şoferi bărbaţi care au spus că asociază şofatul şi cu activităţi mai mult sau mai puţin compatibile cu aceasta, printre care bărbieritul, cititul ziarului sau „vânarea” de insecte.

Nici doamnele nu se lasă mai prejos: 11 la sută recunosc că se mai întâmplă să îşi retuşeze machiajul în timp ce conduc.

Mai mult, şoferii au recunoscut că obişnuiesc să caute prin CD-uri şi să vorbească la telefon fără hands-free în timp ce sunt la volan.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile, mai atente la volan decât bărbaţii.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile, mai atente la volan decât bărbaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zi trimis de
(21 mar 2008, 22:40:12
zi sa ai parte numai de femei la volan....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte