Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 ian 2008 - Anul XIII, nr. 4 (3685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuplu

Reguli de încălcat în dragoste

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ziua de azi, un cuplu are mereu nevoie de un strop de prospeţime pentru a funcţiona şi a evolua, de aceea este indicat să încălcăm „vechile” reguli şi să impunem altele, adaptate „nevoilor” unei relaţii moderne.
Doar pentru că până acum v-aţi comportat într-un anumit fel şi aţi făcut anumite alegeri, nu înseamnă că situaţia nu trebuie să se schimbe. Doar amintiţi-vă că, în general, schimbările aduc numai beneficii. Gândiţi-vă, de exemplu, că până acum încercaţi să nu mergeţi la culcare nervoasă, dar că ar fi mai bine să lăsaţi cearta pentru a doua zi, când veţi avea mintea limpede. Sau că până nu demult încercaţi să îi faceţi pe plac lui, gândindu-vă mai puţin la dumneavoastră, dar că uneori este mai bine să fiţi puţin egoistă. Sau că, dacă până acum vă cenzuraţi când venea vorba de a vă exprima sentimentele pentru că el ştie deja ce gândiţi şi ce simţiţi, ar fi mai bine să îl mai şi răsfăţaţi cu gesturi de afecţiune.

Încălcaţi convenţiile.

Vechea regulă îndemna femeile să nu fie geloase, dar, potrivit noilor concepţii în acest domeniu, este perfect acceptabil să vă apăraţi teritoriul. Multe femei se tem că vor părea isterice dacă dau dovadă de gelozie, aşa că, în momentul în care apare o alta care flirtează cu partenerul lor, ele decid să nu „îşi scoată ghearele” şi să se prefacă nepăsătoare doar pentru a dovedi cât de sigure sunt de relaţia pe care o au.

Realitatea este că o astfel de „nepăsare”, chiar şi calculată, este o sabie cu două tăişuri, pentru că partenerul poate interpreta absenţa geloziei drept un semn că nu vă mai pasă foarte mult de relaţie. Totuşi, nu vă comportaţi ca şi când aţi încerca să îl controlaţi. Nu este recomandat să „luaţi foc” de fiecare dată când vorbeşte cu o femeie, dar este acceptabil, chiar indicat, să îi spuneţi din când în când lucrurile care vă deranjează, ca de exemplu cazurile când o amică flirtează cu el sau când el o pomeneşte pe colega lui, în care dumneavoastră nu aveţi deloc încredere. Dacă nu este dusă la extrem, gelozia este chiar flatantă pentru partener, pentru că acest comportament îi dovedeşte că dumneavoastră vă doriţi să păstraţi relaţia.

Fiecare cu preocupările sale.

Apropo de relaţii, cuplurile de altădată considerau că partenerii trebuie să împărtăşească aceleaşi preocupări, dar în ziua de astăzi această regulă nu se mai aplică. Dimpotrivă, timpul petrecut individual de fiecare dintre parteneri nu face decât să întărească legătura dintre cei doi. Mulţi cred că într-un cuplu a fi pe aceeaşi lungime de undă înseamnă a participa la toate activităţile partenerului. Nimic mai greşit. Dacă amândurora vă place sportul este foarte bine, dar este o greşeală să vă forţaţi să fiţi alături de el când îşi petrece timpul cu o activitate care nu vă este pe plac. Dumneavoastră vă veţi plictisi şi îi veţi pune tot felul de întrebări nepotrivite, iar el se va simţi prost sau se va enerva pentru că ştie că, de fapt, nu vă interesează ceea ce întrebaţi. La rândul dumneavoastră, nu trebuie să îl obligaţi să participe la activităţile care nu îi fac plăcere.

Independenţă, dar nu la extrem.

Până acum era la modă ca femeile să arate cât de independente sunt şi să demonstreze că se pot descurca singure. Acum însă moda s-a schimbat, iar o femeie care îşi lasă partenerul să fie „salvatorul” ei este cu atât mai apreciată. Sigur că dumneavoastră, ca femeie, puteţi să vă căraţi singură bagajul, să mai schimbaţi o siguranţă sau să vă deschideţi singură un borcan cu murături şi sigur că astfel dovediţi că sunteţi o femeie modernă şi puternică. Bărbaţii sunt într-adevăr atraşi de astfel de femei, dar dacă un bărbat vede că partenera lui insistă să fie complet independentă, el se va simţi oarecum inutil. Evident, dacă este vorba de o chestiune pe care dumneavoastră o rezolvaţi mai repede şi cu mai multă uşurinţă, nu-l lăsaţi pe el. Dar, din când în când, mai permiteţi-i să-şi arate spiritul de „macho man” şi lăsaţi-l să facă lucrurile la care se pricepe bine, fie că e vorba de a găti ceva spectaculos, de a vă căra cumpărăturile ori de a conduce când ninge, doar pentru că este bărbat. „El” are nevoie să ştie că este protector şi că are grijă de dumneavoastră, iar micile servicii pe care vi le face sunt felul lui de a vă arăta că vă iubeşte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reguli de încălcat în dragoste.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Reguli de încălcat în dragoste4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Omletă rustică 4 porţii - 25 minute 300g cartofi cu coaja roşie8 ouă100ml ulei de măsline4 linguri făinăsare, piper Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 3 - 4mm. Treceţi-i de câteva ori... Citeşte