Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2007 - Anul XII, nr. 283 (3654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

O pizza - pentru o sănătate de fier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un recent studiu a demonstrat că italienii au o speranţă de viaţă mult mai mare decât a celorlalţi locuitori de pe Bătrânul Continent.

Un motiv l-ar putea constitui şi mâncarea, în mod deosebit populara pizza. În ciuda faptului că este greu de crezut, pizza este benefică pentru sănătate, un factor important fiind însă modul în care este servită. Medicii milanezi au ajuns la concluzia că dacă sunt folosite ingredientele potrivite, pizza este o adevărată mană cerească pentru sănătate. Specialiştii au constatat că persoanele care consumă de două ori pe săptămână o pizza preparată aşa cum trebuie, au mult mai puţin şanse să sufere un infarct decât semenii lor care nu se dau în vânt după această specialitate.

Dacă sunt folosite corect ingrediente precum uleiul de măsline, sosul de roşii, usturoiul sau alte condimente, specialitatea italiană fortifică inima şi vasele arteriale şi scade nivelul colesterolului. În plus, antioxidanţii din condimente şi sosul de roşii diminuează riscul apariţiei cancerului. Nu trebuie omis nici faptul că roşiile conţin vitamina C, iar 100 de grame de tomate acoperă un sfert din necesarul zilnic de vitamine al unei persoane. Un alt ingredient de bază, măslinele, precum şi uleiul de măsline, conţin substanţe benefice pentru inimă şi circulaţie şi contribuie la scăderea colesterolului. Iar pentru ca pizza să fie şi mai sănătoasă, nu uitaţi să adăugaţi puţină ceapă sau usturoi. Cercetătorii au descoperit că o doză mică de quercitină, ce poate fi luată din 100-200 de grame de ceapă, poate ajuta la prevenirea inflamaţiilor cronice care pot afecta arterele. La rândul său, usturoiul este, fără doar şi poate, unul dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate condimente, ale cărui calităţi terapeutice nu au fost suficient exploatate.

Şi pentru că o pizza la carte nu este perfectă fără caşcaval, specialiştii vă recomandă să folosiţi cantităţi moderate de parmezan, care furnizează o cantitate de calciu benefică pentru oase şi dinţi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O pizza - pentru o sănătate de fier.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O pizza - pentru o sănătate de fier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei