Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2015 - Anul XX, nr. 183 (5995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Ruşine să vă fie!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Avem un preşedinte mut şi de paie. Nu m-am numărat printre aceia care l-au crezut pe actualul preşedinte Klaus Iohannis, în campania alegerilor prezidenţiale din 2014. Zicerile de genul “altfel de politică” sau “România lucrului bine făcut” au dat bine la popor. Cu toate că au fost, sunt şi vor fi complet mincinoase.

Cam toate vârfurile puterii din România se află în concediu. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a luat concediu două săptămâni. Să nu mai spunem că avusese câteva vacanţe, prima înainte de a fi înscăunat pe tronul de la Palatul Cotroceni, pe undeva prin Statele Unite ale Americii, parcă la Palm Beach, apoi a mai fost şi prin nişte insule ale Portugaliei, la Madeira. Ambele mici vacanţe le-a petrecut cu prima Doamnă. Buun!

Dacă stăm şi-i numărăm vizitele prin Europa, vreo 19 la număr, observăm că în multe dintre ele a fost însoţit şi de prima Doamnă, Carmen Iohannis, deşi instituţia primei Doamne nu există în România. Dar să trecem peste asta. Preşedintele Iohannis a ales pentru cele două săptămâni de concediu Vila lui Ceuşescu de la Neptun şi Sibiul. Cât despre Vila Lac 3, din Snagov, aceasta, deşi l-a găzduit vreo zece ani şi ceva pe Traian Băsescu, nu corespunde gusturilor fine ale domniei sale şi urmează un proces de modernizare. Evident, costisitor, că deh, luxul nu se ţine fără bani. De la buget.

Şi pentru că veni vorba de buget, să vă mai spun una, boieri dumneavoastră: că parlamentarii uită repede pentru ce au fost aleşi, dar şi ce promiseseră în campania electorală, nu-i o noutate. Legile importante ale ţării, legate de justiţie sau Constituţie, mai pot să aştepte.

Dacă au văzut senatorii şi deputaţii că avem un preşedinte de carton, caută acum să-şi dubleze indemnizaţiile. Că, nu-i aşa, după ordonanţa de urgenţă prin care s-au triplat salariile, mă rog, indemnizaţiile a mai bine de 48 de demnitari, de ce să fie ei mai prejos? Chit că şi cu acea ordonanţă cu cântec lucrurile nu-s în regulă. Prim-ministrul Victor Ponta n-a fost de acord cu ea, dar s-a supus generalului izmenar, cu patru stele de plastic, făcut la apelul de seară dintr-un ofiţeraş de intendenţă agramat, cocoţat pentru o vreme ca prim-ministru interimar, celebrul demagog Gabriel Oprea. Ei, bine, acest Gabi Oprea conduce o făcătură de partid, UNPR, alcătuit numai din strânsură ori scursură, ce nu s-a prezentat niciodată singur cu liste proprii în alegeri!

Sunt mâhnit şi înfuriat şi nu pricep de unde atâta neruşinare la parlamentari. Chestiunea este valabilă cam pentru toată clasa politică în frunte cu Iohannis. De unde atâta mârlănie? Lăcomia deputaţilor şi senatorilor este fără margini. Mandatele lor se apropie de sfârşit, iar ei nu au făcut nimic în domeniul legislativ. Ar trebui să le fie ruşine să-şi mărească indemnizaţiile când legi importante pentru ţară stau prin sertarele lor uitate de vreme. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ruşine să vă fie!.
 Vizualizări articol: 3696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 8 voturi
Ruşine să vă fie!4.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clapon umplut cu tocătură Acum un veac și mai bine, Ecaterina S. Comșa se adresa „Matroanelor române", în prefața cărții sale de bucate, reamintindu-le o spusă a lui Edmondo de Amicis - „Soarta multor oameni a atârnat de faptul dacă... Citeşte