Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2015 - Anul XX, nr. 183 (5995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În zona Policlinicii din Areni

O femeie rănită, două maşini avariate şi traficul blocat, după ce un şofer l-a bliţat pe un altul că îi dă prioritate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie a fost rănită, două maşini avariate, un tânăr s-a ales cu dosar penal, iar traficul în zona policlinicii Areni din municipiul Suceava a fost blocat pentru zeci de minute, după ce un şofer l-a bliţat pe un altul că îi dă prioritate, iar acesta din urmă a intrat cu maşina într-un alt autoturism.

Accidentul, informează reprezentanţii poliţiei judeţene, s-a petrecut vineri după-amiază, pe bulevardul 1 Mai. Un tânăr în vârstă de 19 ani, din localitate, conducea un Audi A 3, venind dinspre primărie, iar la intersecţia cu strada Mihai Viteazu, în apropierea Policlinicii Areni, a semnalizat că intenţionează să vireze la stânga.

Un şofer care venea din sens opus, pe banda a doua de circulaţie, l-a bliţat cu farurile pe tânărul de 19 ani, făcându-i semn că îi dă prioritate, numai că de pe banda I venea un alt autoturism care nu ştia de înţelegerea prin semne ale celorlalţi doi conducători auto.

Drept urmare, tânărul în vârstă de 19 ani, care a virat stânga, cu girul şoferului care l-a bliţat, s-a izbit cu maşina într-un autoturism Fiat, condus din sens opus, pe banda I,  de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu. În urma impactului dintre cele două autoturisme, a fost rănită soţia şoferului din Fiat, o femeie în vârstă de 47 de ani, care, din fericire, nu a suferit leziuni grave.

Accidente similare au mai avut loc în aceeaşi zonă, dar şi în alte intersecţii, motiv pentru care reprezentanţii poliţiei judeţene au folosit ca exemplu evenimentul rutier de vineri după-amiază pentru a transmite mai multe recomandări preventive.

„Având intenţii aparent bune, unii şoferi încearcă să <fluidizeze> traficul şi stabilesc ad-hoc reguli proprii privind acordarea de prioritate. Însă, uneori, cei care apelează la astfel de practici de transpunere a legislaţiei rutiere sunt singurii care îşi înţeleg iniţiativa, ceilalţi participanţi la trafic fiind expuşi riscului de accident rutier”, a explicat ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a atras atenţia şi cu privire la cazurile întâlnite în trafic în care persoane cu mașini mai vechi provoacă intenţionat tamponări, pentru a scoate bani de la ceilalţi conducători auto.

„Atragem atenţia cu privire la situaţii în care persoane rău-intenţionate, care au prioritate în trafic, dând dovadă de un spirit <binevoitor>, acordă prioritate vehiculului care schimbă direcţia de mers şi în ultima clipă îl tamponează intenţionat, solicitând ulterior sume de bani pentru înţelegeri amiabile”, subliniază purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie rănită, două maşini avariate şi traficul blocat, după ce un şofer l-a bliţat pe un altul că îi dă prioritate.
 Vizualizări articol: 5629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
O femeie rănită, două maşini avariate şi traficul blocat, după ce un şofer l-a bliţat pe un altul că îi dă prioritate2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un trafic civilizat. trimis de
(10 aug 2015, 13:10:29
D-le Rusu, poate le explicaţi tot cu astfel de ocazii/evenimente şi celor din Poliţia Rutieră Suceava care încă nu au ieşit cu maşina în vestul Europei că pe-acolo acest fel de comportament în trafic este folosit de ani de zile, mai peste tot, oridecâte ori este nevoie pentru fluidizarea traficului, acolo unde autorităţilor le-ar fi aproape imposibil să o facă prin semafoare şi alte metode de dirijare a traficului.
Aceasta făcându-se prin metoda "fermoar" (adică cei care circulă pe drumul cu prioritate lasă să intre câte un vehicul care vine de pe drumul fără prioritate, şi tot aşa...) aceasta fiind foarte eficace în special la orele de vârf când merg oamenii la muncă/serviciu şi cei care vin de pe drumurile fără prioritate ar trebui să stea poate zeci de minute sau ore până să intre pe drumul cu prioritate!
Numai la noi se pare că este greu a se implementa aşa ceva (cu începere de la instructorii de şcoli de şoferi).
Sigur că în cazul de faţă vinovat de producerea accidentului se face cel care nu a acordat prioritate celui care circula pe drumul cu prioritate, chiar dacă el a beneficiat de bunăvoinţa celui care circula pe banda a II-a a drumului, el trebuia să se asigure că şi cei care veneau pe banda I l-ar fi lăsat să treacă la rândul lor!
Eu am păţit de mai multe ori în traficul din Suceava ca unii să-mi acorde trecere, iar alţii nu!!
Sigur că nu toţi au văzut, au beneficiat şi aplică la rândul lor acest comportament în trafic, şi că nu le pasă de cei care vin de pe drumul fără prioritare!
Ei stau pur şi simplu în spatele volanului blocând intersecţiile, că doar, deh.., au prioritate, nene!
Cei care nu au, să fie sănătoşi şi să aştepte să treacă toţi care vin pe drumul cu prioritate!
Ce să spun, halal trafic civilizat!
2.   Comentariu trimis de
(10 aug 2015, 13:47:48
ma gandesc si la ala de pe banda 1.daca vezi ca ala de langa tine a oprit ..nu sta degeaba,a oprit cu un motiv,nu te bagi ca un berbec doar de dragu prioritatii,ca poate trece un tir pe acolo si mori cu prioritatea in mana!
basca ca el mai mergea 10 metri si se oprea la semafor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clapon umplut cu tocătură Acum un veac și mai bine, Ecaterina S. Comșa se adresa „Matroanelor române", în prefața cărții sale de bucate, reamintindu-le o spusă a lui Edmondo de Amicis - „Soarta multor oameni a atârnat de faptul dacă... Citeşte