Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2015 - Anul XX, nr. 183 (5995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Risc

Furnizarea apei calde va fi oprită dacă pierderile de pe reţele nu vor fi suportate de Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa caldă a revenit de sâmbătă la robinetele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, după doar cinci zile de întrerupere – cea mai scurtă perioadă de revizie de vară de până acum. Dar “minunea” ar putea fi urmată de alta – cea mai scurtă perioadă de furnizare, pentru că asigurarea acestui serviciu în continuare este ameninţată de neînţelegerile dintre lichidatorii judiciari ai Termica, societate aflată în faliment, şi conducerea municipalităţii sucevene, dar şi de încasările foarte slabe de la populaţie.

De altfel, reluarea furnizării apei calde a fost la un pas de a nu fi făcută, vineri după-amiază fiind purtate discuţii intense între conducerea Primăriei Suceava (viceprimarul Lucian Harşovschi) şi reprezentanţii Termica, pentru deblocarea situaţiei. În cele din urmă, s-a ajuns la un compromis temporar, săptămâna aceasta urmând să fie luată o decizie.

 

Neînţelegeri de un milion de euro

Principala nemulţumire a lichidatorilor judiciari de la Termica, pentru care aveau de gând să nu repornească furnizarea apei calde după revizia de vară, o reprezintă asumarea pierderilor de pe reţelele de termoficare, de către Primăria Suceava. Dacă problema plăţii subvenţiei datorate pentru energia termică furnizată populaţiei (376.000 de lei) a fost lămurită în urma discuţiilor avute vineri dimineaţă cu Harşovschi, care a şi autorizat în aceeaşi zi plata parţială a acestora, adresele trimise primăriei referitor la plata pierderilor au rămas fără răspuns.

„Termica fiind în faliment, nu are voie să înregistreze pierderi din activitatea prestată. Prin HCL 197 din 1 iulie 2015,  Consiliul Local şi-a asumat responsabilitatea plăţii acestor pierderi, pe durata celor trei luni în care Termica a fost autorizată să mai asigure serviciul de termoficare. Noi am transmis o solicitare cu o estimare de costuri, în valoare de 3,3 milioane de lei, valoare a pierderilor înregistrate în lunile iulie – septembrie 2014, dar nu ni s-a dat nici un răspuns”, a precizat reprezentantul lichidatorului judiciar MGA Insolvency SPRL Suceava.

De cealaltă parte a baricadei, viceprimarul Lucian Harşovschi spune că banii nu pot fi daţi în baza unor estimări, ci doar dacă se primesc facturi concrete, plus că decizia suportării acestor costuri  trebuie discutată în Consiliul Local.

Furnizarea în continuare a apei calde sau oprirea acestui serviciu până la preluarea termoficării oraşului de un nou operator, în urma negocierilor care vor avea loc chiar săptămâna aceasta, se va decide în zilele următoare, miza fiind plăţi de aproape un milion de euro, care ar afecta serios bugetul municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea apei calde va fi oprită dacă pierderile de pe reţele nu vor fi suportate de Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 2146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Furnizarea apei calde va fi oprită dacă pierderile de pe reţele nu vor fi suportate de Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(10 aug 2015, 17:51:49
Consilierii destepti ai Sucevei sa acopere pierderile , pentru ca , atunci cand au primit Termica , cadou de la guvern , au crezut ca au castigat la loto ! Au lasat primaru sa fure si ouale de sub closca , acu sa plateasca ! Cu averile proprii ! Sa strans funia la par , domnilor consilieri [de doi bani] PAREREA MEA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clapon umplut cu tocătură Acum un veac și mai bine, Ecaterina S. Comșa se adresa „Matroanelor române", în prefața cărții sale de bucate, reamintindu-le o spusă a lui Edmondo de Amicis - „Soarta multor oameni a atârnat de faptul dacă... Citeşte