Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2015 - Anul XX, nr. 183 (5995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Balan crede că liderii PSD vor veni la consultările pe marginea Codului Fiscal doar ”pentru a da bine la televizor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Îmbulzeala liderilor tuturor partidelor politice la consultările iniţiate de PNL pe marginea Codului Fiscal arată clar că partidele au intrat într-un fel de pre-campanie electorală şi privesc totul doar în pură logică electorală. Este părerea vicepreședintelui PNL pe Regiunea de Nord-Est, deputatul de Suceava Ioan Balan, exprimată ieri printr-un comunicat de presă. Balan consideră suspectă vitejia unor lideri politici, în special de la PSD, care au sărit imediat să confirme participarea la consultări. ”De ce nu le-au organizat ei de la Guvern, înainte de adoptarea în Parlament a acestei legi, cu date precise şi fundamentarea cifrelor pe masă? Când PNL le-a solicitat aceste fundamentări au spus că e treaba Guvernului Ponta şi că ei îşi asumă legea şi fără prea mari calcule”, a opinat Balan. El a adăugat că a mai văzut lupul îmbrăcat în blană de oaie şi că are tot dreptul să creadă că gestul unor partide politice în legătură cu aceste consultări nu este decât unul pur politicianist. Vicepreședintele PNL şi-a exprimat temerea că şi de această dată liderii PSD nu vor veni la consultări cu obiective politice oneste, orientate către cetăţeanul român, către economia naţională, către soarta României, ci se vor prezenta ”tot pentru a da bine la televizor şi a da senzaţia că sunt deschişi dialogului”. ”Când s-au mai consultat cei din PSD şi cu cine atunci când au luat decizii la guvernare? Cu nimeni! Când s-a mai întâmplat în România ca liderii PSD să se aşeze sincer şi onest în jurul mesei şi să bată palma cu celelalte partide asupra unor obiective pe care să le urmărească oricine s-ar afla la guvernarea ţării? Niciodată! De făcut, au mai făcut-o, dar numai pentru a înşela electoratul şi partenerii politici!”, a arătat deputatul PNL de Suceava.

 

Balan nu crede că Teodorovici va putea prezenta cifre privind impactul noului Cod Fiscal, ”mai ales dacă le va căuta în continuare prin discotecile de pe litoral"

Referindu-se la actualul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, vicepreședintele PNL şi-a exprimat neîncrederea în capacitatea acestuia de a prezenta în cadrul consultărilor cifrele privind impactul noului Cod fiscal şi de a convinge pe cineva că Guvernul Ponta este capabil să implementeze măsurile de relaxare fiscală. Balan a amintit că PNL i-a cerut constant ministrului să aducă date precise privind impactul măsurilor de relaxare fiscală şi sursele precise de acoperire a golurilor bugetare.

”Nouă nu ne-a arătat nici o cifră, aşa cum nu a arătat nici Preşedintelui României, nici Guvernatorului BNR şi nici altcuiva, pentru că pur şi simplu nu are asemenea estimări şi nici nu s-a străduit să le obţină. Mai mult, mi-e greu să cred că acesta le va obţine în cele câteva zile care au mai rămas până la consultări, mai ales dacă le va căuta în continuare prin discotecile de pe litoral. Singura sa şansă este să i le trimită şeful său de Guvern direct din croaziera de lux”, a afirmat parlamentarul liberal.

Ioan Balan a mai apreciat că discuţiile din spaţiul public şi politic pe marginea Codului Fiscal s-au îndepărtat de esenţa acestei legi şi tind să ducă în derâdere o lege cu o importanţă economică uriaşă.

"Am rămas uimit să văd cum jumătate de săptămână s-a tot dezbătut în mass-media paternitatea iniţierii consultărilor, deşi PNL, nu doar acum, ci în nenumărate rânduri a cerut ca legile importante să fie rezultatul unor consultări şi dezbateri între partidele parlamentare din care să rezulte consensul politic. Apoi din înghesuiala de confirmări şi comunicate de presă, m-am temut că PNL nici măcar nu o să mai aibă loc pe scaun sau la masa discuţiilor, chiar dacă PNL este organizatorul evenimentului”, explică Balan.

El şi-a mai exprimat nemulţumirea că nu a văzut discuţii aplicate, profesioniste, bazate pe rigoare şi expertiză financiar-fiscală. "Am votat Codul Fiscal în Parlament! Susţin relaxarea fiscală nu doar pentru că este parte a Programului de guvernare al PNL, ci pentru că ştiu că mediul de afaceri din ţară are nevoie de susţinere, iar românii au nevoie de locuri de muncă şi de salarii decente", a întărit vicepreședintele regional al PNL.

 

Mesaj pe versurile melodiei ”Eu beu” a lui Pavel Stratan adresat de Ioan Balan premierului Victor Ponta

Ioan Balan a încheiat cu un mesaj adresat premierului Victor Ponta pornind de la versurile piesei  "Eu beu”, a lui Pavel Stratan. "Îi transmit un mesaj lui Victor Ponta, înainte de a merge la consultări cu liderii celorlalte partide, prin versurile lui Pavel Stratan: Şi dacă-mi spune cineva cum ar putea să fie mai bine/ Mă las de toate, mă duc acolo, mă-ntorc înapoi, mă iau şi pe mine", a încheiat Ioan Balan.

Amintim că liberalii au propus săptămâna trecută partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum macrostabilitatea economică, în special Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la Spaţiul Schengen şi pregătirea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din anul 2019. PNL a anunţat că propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări, echipa desemnată de liberali pentru negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan crede că liderii PSD vor veni la consultările pe marginea Codului Fiscal doar ”pentru a da bine la televizor”.
 Vizualizări articol: 1738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balan crede că liderii PSD vor veni la consultările pe marginea Codului Fiscal doar ”pentru a da bine la televizor”0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clapon umplut cu tocătură Acum un veac și mai bine, Ecaterina S. Comșa se adresa „Matroanelor române", în prefața cărții sale de bucate, reamintindu-le o spusă a lui Edmondo de Amicis - „Soarta multor oameni a atârnat de faptul dacă... Citeşte