Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tăriceanu: Inflaţia nu va depăşi anul viitor o rată anuală de 4%

Previziunile Băncii Naţionale a României indică o evoluţie descendentă a inflaţiei pentru anul viitor, când rata anuală nu va depăşi 4%, a declarat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Previziunile BNR sunt optimiste, iar inflaţia nu va depăşi în 2009 un nivel de 4%", a spus Tăriceanu.

Preţurile de consum au coborât în luna august cu 0,09%, aceasta fiind a doua lună cu dezinflaţie după 1989, astfel că inflaţia anuală a ajuns la 8,02%, evoluţia fiind influenţată de ieftinirea serviciilor, potrivit datelor anunţate la începutul lunii septembrie de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Prima rată negativă a inflaţiei, după 1989, a fost înregistrată în august 2006, când preţurile au coborât cu 0,07%, determinantul fiind, la acel moment, scăderea preţurilor la alimente.

Pentru luna septembrie, analiştii anticipează o rată anuală a inflaţiei de 7%-7,1%, preţurile urmând să crească uşor, comparativ cu august, sau chiar să se păstreze neschimbate.

La începutul lunii august, BNR a revizuit în creştere prognozele de inflaţie pentru acest an şi pentru anul viitor. Astfel, pentru 2008, estimarea a fost revizuită de la 6% la 6,6%, iar pentru 2009 de la 3,5% la 4,2%.

Potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, revizuirea în sus a inflaţiei a fost generată atât de presiunile din partea excesului de cerere, amplificate de accelerarea creşterii PIB din primul trimestru din 2008, cât şi de dinamica alertă a creşterii salariilor din sectorul bugetar şi de majorările preconizate ale pensiilor.

Ţinta BNR de inflaţie pentru 2008 este de 3,8% plus minus un punct procentual, iar pentru 2009 de 3,5% plus minus un punct procentual.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Inflaţia nu va depăşi anul viitor o rată anuală de 4%.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Inflaţia nu va depăşi anul viitor o rată anuală de 4%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Teapa trimis de
(24 sep 2008, 14:49:59
sunteti tari ; cum dracu calculati voi inflatia asta ?? cum se poate in conditiile in care toate preturile practic o iau razna inflatia sa fie 4 % ; cred ca cifrele raportate pe vremea odiosului erau poveste , pe langa ceea ce raportati voi .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei