Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiat Topolino ar putea fi construit în Serbia

Cel mai mic model Fiat, Topolino, ar putea fi construit în uzina Zastava din Serbia, recent preluată de producătorul italian, şi va fi echipat cu un motor pe benzină cu doi cilindri, soluţie tehnică care nu a mai fost folosită pe automobile de la închiderea producţiei modelului Citroen 2CV, în 1990.

Surse apropiate proiectului Fiat spun că maşina va avea trei metri lungime, iar motorul de doi cilindri va fi disponibil în două variante, una fără supraalimentare care dezvoltă 65 de Cai Putere (CP) şi alta turbo, cu 90 CP, scrie autocar.co.uk.

Motorul va fi construit din fier, nu din aluminiu - precum multe motoare actuale -, şi va avea emisii de dioxid mai mici de 90 de grame pe kilometru, consumul de carburant fiind redus. Când Topolino va fi pus în vânzare, în 2010, va deveni singura maşină de pe piaţă care este echipată cu un motor de doi cilindri.

Preţul aşteptat pentru Fiat Topolino, model similar cu cel lansat în 1936, cu două locuri, este de circa 6.500 de euro, scrie sursa citată.

Fiat a semnat în primăvara acestui an un memorandum de înţelegere cu Zastava în urma căruia compania italiană va folosi unitatea sârbă pentru a-şi creşte capacitatea de producţie. Zastava are deja un acord cu Fiat pentru asamblarea modelelor Punto, care sunt vândute sub denumirea Zastava 10 în Serbia şi alte state balcanice vecine, precum şi în Rusia.

Fiat va investi 700 de milioane de euro pentru modernizarea fabricii Zastava din localitatea Kragujevac, amplasată la 140 de kilometri de Belgrad, iar guvernul sârb va contribui cu 200 de milioane de euro prin scutiri de taxe şi stimulente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiat Topolino ar putea fi construit în Serbia.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiat Topolino ar putea fi construit în Serbia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei