Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 sep 2008 - Anul XIII, nr. 212 (3893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul elimină taxa de poluare, sumele încasate se restituie integral

Senatul a adoptat, ieri, modificarea OUG 50/2008, prin care elimină vechea taxă auto şi actuala taxă de poluare, iar sumele încasate de stat urmează să se restituie integral, indexate în funcţie de inflaţie, în termen de 90 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Senatul a adoptat, luni, cu 58 voturi "pentru", 11 "împotrivă" şi două abţineri, proiectul de lege privind aprobarea şi modificarea OUG 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule.

Cele 15 amendamente formulate în cadrul şedinţei Comisiilor reunite de buget prevăd eliminarea completă nu doar a taxei de poluare, introdusă începând cu 1 iulie 2008, ci şi a vechii taxe de primă înmatriculare, introdusă pe baza Codului Fiscal, care a funcţionat din 2007 până în primul semestru al anului 2008.

Potrivit proiectului adoptat de Senat, sumele încasate de stat pentru cele două taxe se restituie integral. Restituirea sumelor se va face de la bugetul de stat, nu de la Fondul de Mediu, iar sumele vor fi indexate potrivit ratei inflaţiei.

Potrivit unui alt amendament al proiectului, sumele încasate de stat în contul celor două taxe se restituie în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii de modificare a Ordonanţei 50/2008.

Modificările Ordonanţei guvernamentale au fost susţinute de PDL, senatorul democrat-liberal Dan Cârlan fiind, de fapt, iniţiatorul acestui proiect de lege. Reprezentantul PNL Aron Popa a susţinut, însă, că modificările legii sunt neconstituţionale, astfel că proiectul Guvernului trebuie să rămână nemodificat.

Senatorul PSD Ştefan Viorel a spus că formaţiunea sa va vota raportul comisiei, iar poziţia PC, prezentată de Sabin Cutaş, a fost la fel cu cea a social-democraţilor.

Reprezentanţii PRM s-au pronunţat, de asemenea, pentru eliminarea taxelor şi restituirea sumelor plătite.

Senatul este prima Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul elimină taxa de poluare, sumele încasate se restituie integral.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul elimină taxa de poluare, sumele încasate se restituie integral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei