Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2008 - Anul XIII, nr. 100 (3781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţele ar putea reduce acciza la motorina din agricultură

Ministerul Economiei şi Finanţelor trebuie să vină cu o propunere de reducere a accizei la motorina din agricultură, iar aceasta ar putea fi prezentată în Guvern săptămâna viitoare, a declarat, ieri, ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş.

"Din câte ştiu eu, au în finalizare un proiect de hotărâre de Guvern pentru reducerea accizei (la motorina folosită în agricultură - n.r.). Noi sperăm că dacă nu săptămâna viitoare atunci în perioada următoare, poate două săptămâni, să vină cu acest proiect în Guvern. Noi am dat tot sprijinul pentru acest proiect, dar reducerea accizei nu revine Ministerului Agriculturii, ci Finanţelor", a spus Cioloş.

El a arătat că Ministerul Finanţelor trebuie să prezinte o propunere de reducere a accizei, întrucât a fost aprobată o notă de Guvern în acest sens, iar Finanţele trebuie să găsească soluţia cea mai potrivită pentru modificarea taxei.

Agricultorii sunt nemulţumiţi de costurile cu motorina şi au solicitat ca acestea să fie reduse, prin creşterea subvenţiei sau reducerea accizei.

Sumele acordate fermierilor de Ministerul Agriculturii nu pot fi mărite, întrucât nivelul subvenţiei, de un leu pe litru, este cel notificat la Bruxelles şi nu poate fi modificat.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat la începutul lunii martie că ministerul va propune soluţii avantajoase pentru subvenţionarea motorinei.

"Vom prezenta o notă în şedinţa de Guvern, în care am asumat angajamentul de a propune cea mai favorabilă soluţie potrivit reglementărilor europene. Agricultura românească va avea clauza agriculturii celei mai favorizate în contextul Uniunii Europene şi noi, de la Ministerul Economiei, vom asigura finanţarea ca preţul la motorină să fie avantajos pentru agricultură şi, în acest fel, să uşureze sarcina producătorilor agricoli", a spus Vosganian la acea dată.

El nu a precizat măsurile pe care Executivul le va aproba pentru preţul motorinei, dar ministrul Agriculturii a arătat, tot la începutul lunii martie, că a cerut Ministerului Economiei reducerea accizelor la motorină, iar reprezentanţii instituţiei au promis că vor prezenta "o propunere care poate fi suportată".

Acciza la motorină a fost majorată la 1 ianuarie cu 5,6%, la 325 euro/tonă, respectiv la 274,6 euro pe 1.000 de litri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţele ar putea reduce acciza la motorina din agricultură.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţele ar putea reduce acciza la motorina din agricultură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei