Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2008 - Anul XIII, nr. 100 (3781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisarii de mediu, stimulaţi să lucreze corect

Comisarii Gărzii de Mediu primesc, pe lângă salarii, stimulente financiare de până la câteva zeci de milioane de lei vechi, în funcţie de amenzile pe care le aplică, a declarat, ieri, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Popa.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu a declarat, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că angajaţii gărzilor de mediu sunt stimulaţi pentru modul în care îşi fac datoria şi pentru amenzile aplicate, existând unii salariaţi care au primit 30 sau 40 de milioane de lei vechi ca stimulente.

Popa a spus că susţine această măsură de stimulare a angajaţilor din sistem pentru a putea face faţă tentaţiilor de ordin financiar.

 

Recompensaţi pentru curaj.

Potrivit sursei citate, comisarii sunt recompensaţi pentru curaj şi stimulaţi "să reziste la anumite tentaţii de ordin financiar, să fie foarte riguroşi în scrierea procesului verbal, pentru că dacă nu ar face acest lucru, amenda este contestată" şi nu se mai încasează bani.

"Stimulentul reprezintă o formă prin care comisarul este stimulat, conform legii, cu o parte din amenda încasată”, a spus Popa.

Potrivit acestuia, comisarii sunt astfel diferenţiaţi, iar cei care îşi fac treaba şi merg în control sunt mai bine plătiţi decât cei care "stau degeaba".

 

Criterii pentru stimulente.

"Această formă de stimulare este obligatorie în situaţia în care salariile sunt mici şi nu vrem să se ajungă la situaţia în care comisarul să cadă la o înţelegere cu agentul economic şi în loc să încaseze o amendă de 1 miliard să bage în buzunar 100 de milioane (…). Acum se ajunge în funcţie de criterii, de activitate şi în funcţie de lună la 30-40 de milioane de lei stimulente”, a adăugat Popa.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu a precizat că nu încurajează neapărat sancţiunea financiară, deoarece mult mai importante sunt măsurile care se dictează şi se impun pentru protecţia mediului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarii de mediu, stimulaţi să lucreze corect.
 Vizualizări articol: 365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarii de mediu, stimulaţi să lucreze corect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei