Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

TVA de 5% pentru alimentele de bază

Senatorii au adoptat, ieri, o iniţiativă legislativă prin care au redus la 5% taxa pe valoarea adăugată (TVA) la alimentele de bază - pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată cu 44 voturi "pentru", 16 voturi "împotrivă" şi 16 abţineri şi modifică Legea 571/2003 privind Codul Fiscal.

Potrivit proiectului legislativ, fondurile necesare pentru a acoperi această reducere ar urma să fie obţinute prin creşterea la 50% a nivelului accizelor pentru iahturi, alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement, avioane şi elicoptere de uz privat şi pentru motoarele de peste 25 cp. destinate acestora.

Senatul a adoptat această iniţiativă legislativă în calitate de primă Cameră sesizată. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

 

Pensii majorate

Pensiile foştilor militari din structurile Ministerului Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Informaţii Externe, ieşiţi la pensie până la 1 aprilie 2001, vor fi recalculate şi majorate, prin încadrarea activităţii acestora la categoria condiţiilor de muncă deosebite.

"Persoanele care aveau calitatea de pensionar militar ca urmare a activităţii în cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, SRI şi SIE la 1 aprilie 2001, data intrării în vigoare a Legii 164/2001 privind pensiile militare de stat, vor putea beneficia de recalcularea dreptului la pensie, ca urmare a încadrării activităţii în condiţii de muncă deosebite, speciale sau alte condiţii", se arată într-un comunicat al Guvernului, care a modificat, ieri, prin hotărâre, HG 1294/2001 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, specifice pentru cadrele militare.

 

Fondul Proprietatea vrea la bursă

Fondul Proprietatea va fi listat la bursă la finele anului, iar administratorul va fi selectat cel mai târziu în luna octombrie, existând 37 de societăţi interesate, a declarat, ieri, Emanoil Neguţ, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului.

"Dacă lucrurile merg bine, previzionăm listarea Fondului la sfârşitul anului 2008", a afirmat Neguţ, într-o conferinţă de presă.

Potrivit calendarului prezentat, ieri, de Fondul Proprietatea într-un comunicat, condiţiile de lansare şi derulare a ofertei publice pentru listarea la Bursă a Fondului vor fi stabilite, prin hotărâre de guvern, în lunile mai-iunie, iar administratorul de fond va fi selectat în luna iulie 2008, de către o comisie formată prin decizie a premierului.

 

BMW îşi reduce cheltuielile

Constructorul auto german BMW intenţionează să-şi reducă cheltuielile cu şase miliarde de euro până în 2012, prin scăderea costurilor cu materiile prime, care în prezent se ridică la 25 de miliarde de euro, şi reducerea personalului, transmite Reuters.

Potrivit noii strategii, lansată pentru prima dată în septembrie, de către directorul general al BMW, Nobert Reithofer, reducerea costurilor cu materiile prime va contribui cu patru miliarde de euro la îmbunătăţirea profitului companiei până în 2012 sau 750 de milioane de euro pe an.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte