Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Senatul a aprobat

Programul "Rabla" pentru tractoare

Senatorii au aprobat, ieri, cu 41 de voturi „pentru” şi şase abţineri, propunerea legislativă pentru instituirea Programului de stimulare a înnoirii parcului naţional de tractoare, fiind alocată suma de 21 milioane de lei anual pentru înlocuirea tractoarelor mai vechi de 12 ani.

Iniţiativa legislativă aparţine unui grup de parlamentari PSD, printre care şi liderul social-democrat Mircea Geoană, şi prevede acordarea, o singură dată, a sumei de 17.000 de lei pentru casarea unui tractor mai vechi de 12 ani celor care se înscriu în program.

Deşi iniţiatorii au solicitat alocarea anuală a sumei de 51 de milioane de lei din Fondul Naţional de Mediu pentru acest program, în urma discuţiilor din Comisia economică dintre semnatarii proiectului de lege şi preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu Mihai Toti, s-a stabilit ca suma alocată anual să fie de 21 de milioane de lei.

Pentru a beneficia de acest program, respectiv de suma de 17.000 de lei, orice proprietar al unui tractor uzat, care a depăşit durata de exploatare normată, trebuie să întrunească cumulativ mai multe condiţii: înscrierea la un producător validat pentru achiziţionarea unui tractor nou; predarea tractorului uzat spre casare unui operator economic; obţinerea unui certificat de distrugere; radierea tractorului uzat şi achiziţionarea tractorului nou de la un producător validat.

Suma de 17.000 de lei va putea fi obţinută o singură dată şi se va scădea din preţul de achiziţie al unui tractor nou.

Totodată, iniţiatorii au prevăzut în proiectul de lege că introducerea pe orice cale spre reutilizare a caroseriei, şasiului ori a motorului sau comercializarea ulterioară a tractoarelor uzate complet de către operatorii economici autorizaţi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 de lei la 20.000 de lei.

Supus la vot, proiectul de lege a întrunit 41 de voturi „pentru” şi şase abţineri. Legea are caracter ordinar, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul "Rabla" pentru tractoare.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul "Rabla" pentru tractoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei