Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 235 (5442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie de pictură

„Vibraţia culorilor”, la Iulius Mall Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Iulius Mall Suceava a avut loc luni după-amiază vernisajul expoziţiei de pictură cu genericul „Vibraţia culorilor”, a artistului plastic sucevean Iulian Dziubinski.

 

„Perioada policromă”

Expoziţia, organizată de Iulius Mall Suceava, Societatea Artiştilor şi Amicilor Artelor Plastice din Bucovina şi Alianţa Pro Bucovina prezintă publicului un număr de 40 de lucrări în ulei realizate de artistul sucevean.

Inginerul energetician Iulian Dziubinski, care se exprimă artistic atât în sculptură, grafică şi pictură, este, aşa cum spunea despre el criticul de artă Valentin Ciucă, „un inginer al sufletului”.

Uzând pictural de un cromatism care se circumscrie fovismului („cromatism care arde la degete”, cum remarca exegetul ieşean), Iulian Dziubinski îşi subliniază deopotrivă formaţia inginerească şi faptul că mai întâi s-a remarcat ca sculptor, creator de piese artistice tridimensionale, prin geometrismul cu care-şi construieşte imaginile.

Aşa cum a precizat la vernisaj artistul plastic Mihai Pînzaru PIM, „momentan Iulian Dziubinski s-a smuls din zona graficii pentru a se cantona în pictură”, unde abordează în mod curajos portretul, nudul feminin, natura statică şi peisajul (cu precădere cel urban).

„Fervoarea cromatică” (pe care o semnala, la o expoziţie anterioară, Valentin Ciucă), utilizarea în măsură egală a culorilor tari, l-a determinat pe Mihai Pînzaru PIM să spună că artistul, nemanifestându-şi preferinţa pentru vreo culoare anume, se află într-o „perioadă policromă”, o perioadă care-i permite să exploreze tot spectrul cromatic .

 

„Am satisfacţia că totuşi fac ceva care va rămâne în urma mea!”

Născut la Cacica în anul 1958, Iulian Dziubinski, care aparţine comunităţii poloneze, s-a afirmat iniţial ca autodidact, expunând din anul 1996.

În anul 2001 a absolvit Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava - la clasa de pictură a profesorului Dumitru Rusu, iar lucrările sale, prezentate în expoziţii personale şi colective, au ajuns în colecţii particulare din ţară şi din străinătate (Germania, Franţa, Anglia, S.U.A., Polonia, Israel, Grecia şi Italia).

Mărturisind că este mai mult un pictor de atelier, că n-a lucrat suficient de mult în natură (deşi a participat la tabere de lucru în plein air), Iulian Dziubinski se află încă într-un stadiu de construcţie şi definitivare a stilului personal.

„Am satisfacţia - a spus el la finalul vernisajului - că totuşi fac ceva care va rămâne în urma mea!”.

În luna noiembrie, pentru momentul aniversării Zilei Independenţei Poloniei, Iulian Dziubinski  pregăteşte o expoziţie de pictură numai cu flori.

Expoziţia personală intitulată „Vibraţia culorilor” poate fi vizionată la Iulius Mall Suceava până pe data de 7 noiembrie a.c.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vibraţia culorilor”, la Iulius Mall Suceava.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Vibraţia culorilor”, la Iulius Mall Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei