Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 2 (5209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Iulius Mall Suceava

Expoziţia de pictură „Vălul lui Gabriel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Iulius Mall Suceava s-a deschis vineri expoziţia de pictură cu genericul „Vălul lui Gabriel”, realizată de tânărul Alexandru - Silviu Stoica, elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” din oraşul Dolhasca.

 

Expoziţia, organizată de Iulius Mall Suceava şi Alianţa „Pro Bucovina”, prezintă publicului un număr de 20 de lucrări în ulei (portrete, peisaje, naturi statice, compoziţii), care, aşa cum a remarcat la vernisaj graficianul Mihai Pînzaru PIM, relevă, pentru cei care au văzut expoziţia de debut din anul 2010, evoluţia tânărului din Dolheştii Mici, care s-a dedicat cu pasiune picturii.

Un tânăr talentat ale cărui căutări în găsirea unei maniere proprii de expresie plastică sunt pe calea cea bună, Alexandru - Silviu Stoica aflându-se acum, aşa cum a spus prof. Gabriela Manole (fosta sa dirigintă din clasa a IX-a), „în pragul unei noi etape din viaţa sa”, cea a pregătirii pentru admiterea în învăţământul superior, intenţionând să se înscrie la Academia de Arte „George Enescu” Iaşi.

Beneficiind de susţinere şi apreciere atât din partea directorului şi a colectivului de cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, a administraţiei locale (viceprimarul Iulian Gheorghiţă, prezent la vernisaj, şi-a exprimat satisfacţia că „Dolhasca se mândreşte cu astfel de tineri talentaţi”), dar şi a unor reprezentanţi ai vieţii politice, civice şi culturale sucevene (deputatul Sanda-Maria Ardeleanu, artistul plastic Mihai Pînzaru PIM, publicistul şi scriitorul Cezar Straton, preşedintele Asociaţiei Regionale de Educare a Adulţilor Suceava, Vasile Gafiuc) tânărul pictor păşeşte cu încredere spre viitor.

„Vălul lui Gabriel”, aşa cum a spus el cu emoţie la vernisaj, este „vălul unui arhanghel”, al arhanghelului al cărui nume înseamnă (în ebraică) „Dumnezeu este puterea mea”. Este îngerul Bunei vestiri (vestitor al dumnezeieştilor taine), cel care susţine capacitatea omului de a putea descoperi frumuseţea din el însuşi şi capacitatea de a simţi pe deplin bucuria în toate aspectele vieţii.

Alexandru, care la expoziţia de debut (prezentată la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”), când avea vârsta de 17 ani, trăia (aşa cum indica în generic) „între culoare şi vis”, se află acum, când a trecut peste pragul majoratului, între vis şi realitate. Realitatea drumului pe care şi l-a ales, drum pe care înaintează susţinut de familie, de colegi şi profesori, de oamenii de bine care-l încurajează şi-i urează succes.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia de pictură „Vălul lui Gabriel”.
 Vizualizări articol: 1832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Expoziţia de pictură „Vălul lui Gabriel”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei