Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concert simfonic

Violonistul Cristian Ruscior, pe scena Casei de Cultură din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violonistul Cristian Ruscior, un sucevean în vârstă de 19 ani care studiazăla Universitatea de Muzică din Viena, concertează joi, 17 februarie a.c., la ora 18:30, pe scena Casei de Cultură din municipiul Suceava.

 

A început studiul viorii la vârsta de 6 ani şi jumătate la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava

Cristian Ruscior, care va concerta împreună cu Orchestra Filarmonicii din Botoşani dirijată de Daniel Manasi, a început studiul viorii la vârsta de 6 ani şi jumătate la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava şi încă de pe băncile şcolii a obţinut rezultate remarcabile.

Cu o educaţie muzicală formată din familie (tatăl său, Cristi Ruscior, absolvent al Universităţii de Arte Iaşi - Facultatea de interpretare muzicală, cu masterat la Academia de Muzică “Gh. Dima din Cluj-Napoca, este profesor de trompetă titular la colegiul de artă sucevean), Cristian Ruscior a intrat, după absolvirea liceului, la Universitatea de Muzică din Viena (Austria), unde studiază acum vioara la clasa prof. Leonid Sorokow.

 

Premiul I cu calificativul excelent, la etapa naţională a concursului „Prima la musica”, de la Innsbruck

De când este student la Viena, tânărul violonist a participat la recitaluri, Masterclass la Opatia şi Dubrovnik (Croaţia), Lubliana (Slovenia), a cântat ca solist cu orchestra vieneză „Musici Domani” şi a participat la Festivalul internaţional al tinerilor interpreţi din Kaunas (Lituania), de unde s-a întors cu unul din cele trei premii ale festivalului, premiu oferit de Rotari Club Internaţional Kaunas.

În luna martie 2008, la Concursul internaţional „Vanda şi Alfredo Marcosic” din Gorizia (Italia) obţine premiul III şi împreună cu ceilalţi premianţi participă la un turneu de concerte în Veneţia şi Salzburg.

La concursul „Prima la musica” (echivalentul olimpiadei de muzică din ţara noastră) se califică în primă fază, la Viena, cu premiul I, apoi, la etapa naţională de la Innsbruck, câştigă premiul I cu calificativul excelent.

 

Concerte în SUA, Croaţia, Rusia, Anglia, Japonia, China...

În august 2008, Cristian Ruscior a susţinut două recitaluri pentru comunitatea românească din Los Angeles (SUA), iar în ianuarie 2009 a avut două concerte cu Filarmonica de Stat din Botoşani (la Suceava şi Botoşani), în calitate de solist instrumentist.

Tot în anul 2009, în luna martie, a cântat la Zagreb (Croaţia), în recitalul clasei prof. Leonid Sorokow, iar în luna mai a participat la un important festival care s-a desfăşurat la Moscova (Rusia), după care a plecat în turneu în Japonia, cu orchestra „Junge Wiener Solisten”.

La sfârşitul lunii mai 2010 a concertat cu trupa „Adrian Gaspar’s Gypsy Combo”, în cadrul festivalului „Balkan Fever-London” (Anglia).

Pe data de 4 iulie 2010 a fost invitat special ca solist în concertul de încheiere a festivalului „Vacanţe muzicale”, de la Piatra Neamţ, şi în aceeaşi lună, în calitate de concert maestru şi solist, a fost invitat cu orchestra „Junge Wiener Solisten” în Japonia şi China.

 

Recitaluri în cadrul evenimentelor organizate de ICR şi Ambasada Română din Viena

Cristian Ruscior este invitat frecvent de Institutul Cultural Român (ICR) şi Ambasada Română din Viena să susţină recitaluri în cadrul evenimentelor organizate de acestea.

Concertul simfonic de la Suceava are în program trei piese pentru coarde de Constantin Silvestri, Concertul pentru vioară şi orchestră nr. 1, în fa diez minor, de H. Wieniawski şi Simfonia a IX-a, în mi minor „Din lumea nouă”, de A. Dvorak.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violonistul Cristian Ruscior, pe scena Casei de Cultură din Suceava.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Violonistul Cristian Ruscior, pe scena Casei de Cultură din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei