Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs de creaţie

„Umor moca de criză”, la Banca de Umor a Bibliotecii Bucovinei “I. G. Sbiera”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Banca de Umor a Bibliotecii Bucovinei “I.G. Sbiera” îşi măreşte, în plină criză economică şi financiară, fondul de depuneri.

 

Lucrări literare şi vizuale

Constituită anul trecut printr-un program care avea ca obiectiv tezaurizarea „moştenirii de umor şi haz a românilor de ieri, de azi şi de mâine”, cu convingerea că „poporul român va birui întotdeauna vitregiile sorţii prin înţelepciunea ce-i vine de la Dumnezeu şi prin pofta sa de a râde”, Banca de Umor din cadrul bibliotecii sucevene lansează provocarea de participare la concursul de creaţie cu genericul „Umor moca de criză”.

Ca şi la competiţia de anul trecut, intitulată „Scrieri  şi  reprezentări vizuale din Păcalia-City”, concursul din această primăvară se adresează în primul rând tuturor celor care au umor (dar şi celor fără umor, „pentru că pofta vine mâncând”) rugându-i să trimită, până la data de 31 martie a.c., pe adresa angela.furtună@gmail.com sau să depună la Biblioteca Bucovinei, lucrările literare (epigrame, catrene, poeme, nuvele, proză scurtă, anecdote, bancuri) sau vizuale (caricatură, filme, clipuri, publicitate, afişe, fotografii, desene etc.) care se circumscriu genericului manifestării.

 

Premii „constând în diplome, bătăi prieteneşti pe umăr şi şuturi amicale, iar banii, după”

Juriul concursului este format din scriitorii Angela Furtună şi Constantin Severin, omniprezentul grafician satiric Mihai Pînzaru PIM şi directorul bibliotecii, prof. Gabriel Cărăbuş.

La data de 1 aprilie a.c. se va desfăşura, începând cu ora 11:00, în Sala de Arte „Elena Greculesi” a bibliotecii sucevene, festivitatea de  premiere a laureaţilor concursului.

Aşa cum ne spun organizatorii, „se vor acorda premii constând în diplome, periuţe, îmbrăţişări, ghionturi, bătăi prieteneşti pe umăr, şuturi amicale” şi  se promit, pe parcursul desfăşurării festivităţii „surprize, antren, bârfă naţională, cancanuri”, iar „banii, după”.

 

„Maratonul Umorului” şi simpozionul „Românii, pe drumul de la umor la băşcălie”

Coordonatoarea programului „Umor moca de criză”, scriitoarea Angela Furtună, ne anunţă că va urma şi un „Maraton al Umorului”, care va cuprinde lecturi publice din autori celebri de literatură umoristică şi din textele premianţilor, şi un simpozion cu tema „Românii, pe drumul de la umor la băşcălie”.

O expoziţie de carte de divertisment, jocuri şi umor, momente de audiţie muzicală şi prezentare de video - clip - uri vizând arta comicului vor adăuga zilei de 1 aprilie o aură de spirit de glumă şi bună dispoziţie.

„Criza actuală - spune Angela Furtună - este înfruntată de <bobor>  tot cu vechile sale arme naţionale, alea care încă nu au fost exportate în zone de conflict: beutura, tutunul, umorul, femeile, flecăreala comic - isteroidă de talk-show,  hora cu ţâpurituri, crimele de la ora 5 şi <oţomania>. Şi uite aşa, românaşii faliţi o vor lua din nou de la capăt cu datoriile şi cu beleaua naţională până la adânci bătrâneţi, în veacul vecilor, fluierând a pagubă printre dinţi şi prăpădindu-se de râs. Fericit e cel ce râde la urmă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Umor moca de criză”, la Banca de Umor a Bibliotecii Bucovinei “I. G. Sbiera”.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
„Umor moca de criză”, la Banca de Umor a Bibliotecii Bucovinei “I. G. Sbiera”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei