Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mike & The Blue Spirit

Muzică multă şi bună, lume puţină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe Mihai Godoroja l-am cunoscut acum câţiva ani când, după un spectacol la Dom Polski, am avut o discuţie de-o noapte întreagă, la Underground. Scăldată, desigur, în whisky, bere, ceai (da, da, era nu mai ştiu care băutor chiar de ceai!) şi mult blues unplugged, că aveau şi chitarele cu ei. „Ei” fiind, alături de Mike, tot unul şi unul, începând cu enormul chitarist Adi Manolovici şi terminând cu Vali Răcilă, prieten şi bluesman cu totul excepţional.

Pe atunci, Mike realiza nişte emisiuni TV formidabile, împreună cu „Sweet” Florian Lungu, marele expert în muzică adevărată. Nu m-a impresionat Mike şi în calitatea de artist. Făcea bine ceea ce făcea, dar atât.

 

Godoroja, ediţie 2008.

M-am întrebat în ultimele câteva zile cum arată el în „ediţia 2008”, după o absenţă îndelungată din ţară. Şi ce am constatat vineri noaptea la Discoteca Vox? Că Mike, dincolo de faptul că nu cântă la nici un instrument (ceea ce e greu de acceptat, un bluesman fără o chitară la purtător fiind cumva o apariţie contra naturii) sau că uneori îşi alege piese care nu i se potrivesc („Hey, Joe” sau „Got My Mojo Working”), este un mare artist, unul din cei care îşi dau duhul pe scenă, trăind la intensitate maximă fiecare secundă din cele aproape trei ore în care ne-a încântat efectiv.

Foarte interesantă ideea de a cânta piesele clasice impecabil (copleşitoare chiar, aşa cum a fost „Cross Town Traffic” a lui Jimi Hendrix, devenită „Prins în trafic”). Au cântat, Mike & The Blue Spirit, fel de fel de chestii, de la un fel de „Black Magic Woman” combinat cu „Soul Sacrifice” (Santana) până la Led Zeppelin („I Can’t Quit You, Babe” sau „Bron-Y-Aur Stomp”) şi trecând, of course, prin Hendrix, Willie Dixon, J.J. Cale ori Eric Clapton.

Insert-urile din miezul pieselor (atât comentarii personale cu trimitere la social sau politic, cât şi peisaje muzicale din cu totul altă zonă – „Papa Was a Rolling Stone” a grupului Temptations, inserată în „Cross Town Traffic”) – au fost absolut minunate, Mike reuşind o comunicare extraordinară cu un public care, chiar dacă nu în totalitatea lui ştia de ce se află acolo, i-a răspuns Artistului cu tot atâta dragoste şi dăruire câtă primise din partea lui.

 

O oră, două, trei.

Astfel încât, după un spectacol de o oră, a urmat bisul: o altă oră!... şi încă una! Grupul şi-a făcut treaba foarte bine, dintre cei cinci Blue Spirit-işti cucerindu-ne „Ţeţe” Căşin Rădulescu şi „uneltele” sale (muzicuţă, drâmbă, frunză, ce mai, un întreg arsenal) şi, mai ales, suceveanul „Junior” Florin Giuglea, chitarist fără frontiere, dezinvolt şi pătruns de spiritul blues-ului până în ultima sa fibră. „Acusticul” Marcian „Mac” Aciobăniţei şi-a făcut bine treaba, chiar dacă emoţionat (era abia la a treia apariţie în public), la fel şi „veteranii” Valentin Badea (bass) şi Marius Vintilă (tobe). Un spectacol memorabil, pentru care trebuie să-i mulţumim „manager”-ului Cristi Rangu (tot nu pricep de ce n-a cântat şi „Odissey”), dar şi gazdei, Ovidiu Mihalache – „Vox”, care, ca şi mine, nu înţelegea cum de la aşa un spectacol în discotecă mai erau destule locuri. Cred că mai e nevoie de răbdare şi, mai ales, de inocularea în mintea concetăţenilor noştri a ideii că pe lângă locurile profund insalubre din toate punctele de vedere (şi mai ales muzical) mai există şi altele unde se poate asculta Muzică adevărată într-un mediu civilizat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muzică multă şi bună, lume puţină.
 Vizualizări articol: 1211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzică multă şi bună, lume puţină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Publicitate trimis de
(27 feb 2008, 13:17:11
Au fost mai multe spectacole interesanta in discoteca "Vox", dar am aflat de ele abia dupa ce au avut loc. De ce nu se face cat de cat publicitate evenimentelor de acest gen?????
2.   Nestiinta... trimis de
(27 feb 2008, 13:19:03
Putina lume pentru ca multi nu au stiut...de exemplu eu...prietenii mei...
3.   Publicitate ! trimis de
(27 feb 2008, 16:13:02
Dorule ne este dor de muzica buna (dar de unde sa stim de spectacol ?). Un pic de publicitate la radio, ziar, afis .... si noi venim !
4.   A fost... trimis de
(29 feb 2008, 01:36:32
A fost publicitate, cu unele lacune, evident , ca asa e la noi in sat...Incluisv in Monitorul, care si-au facut treaba bine.Punctul minus a fost radioul partener care nu si-a facut treaba cum trebuie si afisajul defectuos.Important este de stiut ca in Vox o sa aiba loc actiuni aproape saptamanal si promit sa remediez cat de curand chestiunea publicitara.Urmariti deci afisele si iubitorii de muzica buna sunt rugati sa fie ceva mai vigilenti...
5.   Vox trimis de
(29 feb 2008, 15:37:49
Dati add la discotequevox@yahoo.com si aflati evenimentele din seara respectiva

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte