Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 29 (6739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Curs pentru formarea formatorilor în cadrul unui proiect Erasmus+ cu participarea Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, USV, la Riga, Letonia

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a participat la cursurile de formare organizate în perioada 28 ianuarie – 2 februarie 2018, în cadrul Proiectului Erasmus+ KA 2 - 2 IMINED, Grant Agreement Number 2016-1-LT01-KA204-023223. Cursul de formare a formatorilor a fost propus de coordonatorul proiectului, Universitatea Klaipeda, Lituania, şi a presupus prezentarea şi utilizarea documentelor valabile la adresa www.migis.eu de către partenerii din cadrul proiectului: Pixel Asociatione (Italia), Universitatea Antevelde, Gent (Belgia), Universitatea Lepajas (Letonia), Asociaţia Safe House din Riga (Letonia), Fundaţia pentru dezvoltare culturală, Sofia (Bulgaria), Fundaţia EuroEd, Iaşi, şi Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava.

Documentele aflate pe această platformă sunt ordonate după mai multe capitole (informaţii generale, istorie, cultură, sistem de învăţământ, sistem de sănătate, modalităţi de a învăţa limba ţării, muncă şi sistemul de securitate) şi pot fi foarte utile studenţilor care vin în România din alte ţări şi care ar dori să afle mai multe informaţii pentru a se adapta mai uşor comunităţii şi ţării gazdă. Din partea Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei au fost prezente două cadre didactice: conf. univ. dr. Otilia Clipa şi asistent univ. dr. Diana-Sînziana Duca, ce au prezentat, împreună cu prof. Mona Chiriac, de la Fundaţia EuroEd, Iaşi, informaţiile legate de România şi regiunea de Nord-Est. Activităţile au fost apreciate de ceilalţi parteneri prezenţi şi s-au făcut propuneri pentru creşterea impactului acestora asupra adulţilor care s-ar putea integra temporar în comunităţile locale. Din partea partenerilor au fost primite pentru partenerii români o serie de noi proiecte în cadrul Erasmus+ care să fie depuse în acest an sau viitoare colaborări pe tematica formării profesorilor sau a internaţionalizării studenţilor din domeniul Ştiinţelor Educaţiei.

Proiectul Erasmus+ a fost iniţiat de Universitatea Klaipeda, Lituania, cu opt parteneri din diverse ţări europene. Acesta a început în luna septembrie 2016 şi se va finaliza în 31 august 2018 şi are spre gestionare pentru întreg proiectul un buget de 174.774 de euro, iar pentru partenerul sucevean a fost alocată suma de 13.821 de euro pentru activităţile de cercetare şi formare. Pentru informaţii despre activităţile proiectului puteţi accesa următorul link: http://fsed.usv.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=249&Itemid=135 sau puteţi folosi adresa de e-mail otiliac@usv.ro (responsabilul de proiect, Otilia Clipa, FSE).

Prin derularea cu succes a activităţilor din cadrul proiectelor Erasmus+ pe care le coordonează şi prin buna colaborare între parteneri, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul USV dovedeşte că este un partener care poate aduce valoare adăugată proiectelor în care este implicată. Formarea profesorilor şi a formatorilor devine astfel nu numai un proces regional, ci şi unul european, iar profesorii din mediul preuniversitar şi universitar devin vectori de dezvoltare pentru comunitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs pentru formarea formatorilor în cadrul unui proiect Erasmus+ cu participarea Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, USV, la Riga, Letonia.
 Vizualizări articol: 1679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curs pentru formarea formatorilor în cadrul unui proiect Erasmus+ cu participarea Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, USV, la Riga, Letonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei