Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 29 (6739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege încălcată

Criminalitatea economico-financiară a adus în Suceava o gaură de aproape 1,5 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criminalitatea economico-financiară este la cote ridicate în judeţul Suceava. O dovedeşte şi bilanţul pe 2017 întocmit la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava şi care arată că infracţiunile de această natură şi pentru care s-a început urmărirea penală s-a cifrat la 888 de dosare, din care 294 prin declinarea competenței.

În cazul dosarelor penale în care s-a finalizat urmărirea penală, prejudiciul s-a cifrat la suma de 6.244.630 de lei, din care a fost recuperată suma de 1.427.540 de lei, reprezentând 22,86%.

Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Suceava, au fost recuperate prejudicii în alte dosare penale în care s-a finalizat urmărirea penală în cuantum de 4.753.270 de lei, din care numerar suma de 2.176.370 de lei, iar prin măsuri asigurătorii, suma de 2.576.900 lei.

În ceea ce priveşte persoanele care au avut astfel de preocupări în afara cadrului legislativ, în cursul anului 2017 au fost cercetate 515 persoane, iar faţă de 13 dintre acestea au fost dispuse măsuri preventive.

Contrabanda cu ţigări a constituit una din principalele linii de acţiune în cadrul infracţiunilor economico-financiare. În total, cu ajutorul parchetelor locale şi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, au fost constatate 366 de infracţiuni.

Au fost confiscate 3.733.022 bucăți țigarete, în creștere cu 426.667 bucăți față de anul 2016 și 80 kg de tutun, comparativ cu anul 2016, când nu s-a confiscat nici un gram de tutun.

Pe linie de contrabandă au fost efectuate 37 de percheziții din totalul celor 55 organizate pe linie economico-financiară. De asemenea au fost indisponibilizate 5 autoturisme în valoare de 25.000 euro şi a fost ridicată în vederea confiscării suma de 5.800 de euro și 47.530 de lei, fiind aplicate şi 48 de sancțiuni contravenționale în valoare de 160.000 de lei.

„Prin obiectivele stabilite la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române s-au derulat acţiuni care au urmărit combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei, a corupţiei, a contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul economico-financiar şi creşterea calităţii serviciului poliţienesc în scopul asigurării climatului de legalitate a mediului de afaceri”, a detaliat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Acesta a mai menţionat că şi în cursul acestui an acţiunile pentru combaterea criminalităţii economico-financiare vor creşte, iar cei care încalcă legea vor fi traşi la răspundere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criminalitatea economico-financiară a adus în Suceava o gaură de aproape 1,5 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Criminalitatea economico-financiară a adus în Suceava o gaură de aproape 1,5 milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Serios? trimis de
( 7 feb 2018, 23:35:45
În piața centrală s-au vândut în 2017 de n ori ce s-a confiscat în întreg județul cu mențiunea că nu s-a făcut nici un dosar penal și nici nu a fost confiscată o singură țigară măcar.

Bilanțurile dau bine la presă, realitatea ajută contrabanda și poliția!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei