Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 29 (6739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La etapa națională

Premiul I absolut, medalii și premii, în palmaresul elevilor suceveni, la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Olimpiada Naţională de Astronomie și Astrofizică, găzduită în acest an de orașul Gura Humorului, s-a încheiat luni, 5 februarie, în cadrul competiției  elevii suceveni obținând rezultate deosebite.

Lotul județean alcătuit din zece elevi s-a întors cu un premiu I absolut, două medalii de aur, trei de bronz și o mențiune, dar și cu două calificări importante în lotul lărgit al României pentru fazele internaționale ale olimpiadei.

Cel mai bun rezultat îi aparține lui Paul Florin Rebenciuc (clasa a X-a), de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, care a obținut premiul I absolut și medalie de aur din partea Societăţii Române de Fizică. Elev al aceluiași colegiu, David Corneliu Turturean (clasa a IX-a) și-a adjudecat premiul al III-lea și medalie de aur. Cei doi ștefaniști sunt în cărți pentru fazele internaționale ale olimpiadelor, ei calificându-se în lotul lărgit al României. În urma unor probe de departajare, din lotul lărgit, compus din 25 de elevi, vor fi selecționați reprezentanții României la Olimpiada Internațională de Astronomie, de la Piatra Neamț, și la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, din China, din toamna acestui an.

Cei doi elevi sunt pregătiți de prof. Sorin Golda (fizică) și de prof. Petru Crăciun, la Cercul de Astronomie și Astrofizică, de la Palatul Copiilor Suceava.

 

Celelalte premii

Medalii de bronz au câștigat eleviiSabina Dumistrăcel (clasa a XI-a) şi Dragoş Sîrghi (clasa a VII-a), de la Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava (prof. Carmen Amorăriței și Petru Crăciun), dar și Maurizio Tudor Pavel, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni (prof. Marcel Ciuruș și Petru Crăciun). Mențiune din partea Societății Române de Fizică a primit Eduard Aeoanei din clasa a IX-a, de la Liceul Tehnologic ''Tomșa Vodă'' Solca (prof. Ilie Cosovanu).

Reamintim că cea de-a XVI-a ediției a olimpiadei naționale a avut loc în perioada 2 - 5 februarie, în competiție fiind înscriși circa 140 de elevi din 29 de județe ale țării.

Elevii au susținut două probe - proba teoretică, cu o durată de trei ore, și proba observațională (hartă mută). Opțional, elevii care au dorit calificarea în lotul lărgit au participat și la proba de analiză a datelor. 

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Suceava, în colaborare cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Societatea Științifică „Cygnus”.

În această săptămână, la Voroneț, au locTabăra de Fizică, Astronomie şi Astrofizică ,,Marin Dacian Bica” și două concursuri, unul de fizică și celălalt de astronomie și astrofizică.

Organizatorii au pregătit mai multe ateliere, iar mentori sunt olimpicii internaţionali şi elevi recunoscuţi pe plan naţional. Participă și țin cursuri și profesori reputați din domeniu, cu experienţă şi rezultate deosebite. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul I absolut, medalii și premii, în palmaresul elevilor suceveni, la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică.
 Vizualizări articol: 2507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Premiul I absolut, medalii și premii, în palmaresul elevilor suceveni, la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei