Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 29 (6739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe internet

Un sucevean a înșelat un bărbat cu 20.000 de lei, după ce s-a dat drept femeie pe o rețea de socializare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean care s-a dat drept femeie pe o rețea de socializare și a reușit să-l facă pe un bărbat să-i trimită, în mai multe tranșe, circa 20.000 de lei, a ajuns pe mâna polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din județul Timiș. Bărbatul de 35 de ani este acuzat acum de comiterea infracțiunii de fraudă informatică și a fost reținut pentru 24 de ore în spatele gratiilor.

Cercetările instrumentate de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, a scos la iveală faptul că, începând cu luna februarie a anului 2016, bărbatul de 35 de ani din Suceava a creat un cont fals pe o rețea de socializare, utilizând identitatea unei femei, și a corespondat cu un bărbat. De-a lungul timpului, autorul a reușit să-l inducă în eroare pe cel cu care coresponda și l-a determinat pe acesta să-i trimită, în repetate rânduri, bani prin intermediul unui sistem de transfer rapid. În toată această perioadă până la identificarea suspectului, victima i-a trimis mai multe sume de bani, în valoare de peste 20.000 de lei. În urma identificării celui care a comis infracțiunea, au fost dispuse două percheziții domiciliare la două adrese din Suceava. Perchezițiile la care au participat luni polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Timiș și Suceava au avut drept scop administrarea de probe într-un dosar penal, deschis pe numele bărbatului de 35 de ani. De la cele două adrese au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor, două telefoane mobile, o tabletă și alte documente. Față de bărbatul de 35 de ani s-au demarat cercetările sub aspectul comiterii de către acesta a infracțiunii de fraudă informatică. El a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș. La această acțiune au participat și polițiști din cadrul structurilor de combaterea criminalității organizate din județele Cluj și Alba și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava. După expirarea ordonanței de reținere, bărbatul de 35 de ani va fi audiat de procurori, care încearcă luarea unei măsuri restrictive față de acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean a înșelat un bărbat cu 20.000 de lei, după ce s-a dat drept femeie pe o rețea de socializare.
 Vizualizări articol: 4206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un sucevean a înșelat un bărbat cu 20.000 de lei, după ce s-a dat drept femeie pe o rețea de socializare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei