Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2015 - Anul XX, nr. 233 (6045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O şansă pentru viitor pentru elevii şi profesorii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava

La Colegiul Economic„Dimitrie Cantemir” Suceava a fost aprobat proiectul Erasmus+ KA1, acţiunea cheie Learning mobility of individuals - Mobility of learners and staff, tipul acţiunii VET learner and staff mobility, cu titlul “O şansă pentru viitor”, cu numărul de înregistrare 2015-1-RO01-KA102-014528.

Proiectul se derulează în perioada septembrie 2015 – august 2017 şi vizează actualizarea şi îmbunătăţirea metodelor şi practicilor inovatoare în domeniul formării profesionale iniţiale şi dezvoltării profesionale a cadrelor didactice şi formarea competenţelor cheie şi tehnice necesare absolvenţilor la locul de muncă în vederea adaptării la schimbările survenite în contextul socio-economic naţional şi internaţional.

Proiectul vine în întâmpinarea nevoii exprimate de elevii şi profesorii colegiului de a cunoaşte şi experimenta modalităţile de colaborare dintre şcoli, întreprinderi şi comunitatea locală în ceea ce priveşte desfăşurarea stagiilor de practică în cadrul calificărilor Tehnician în activităţi economice, Tehnician în comerţ, Tehnician în turism şi Tehnician în gastronomie la nivel internaţional.

Obiectivul general al proiectului este promovarea inserţiei profesionale, a competitivităţii, a creativităţii şi a spiritului antreprenorial în vederea îmbunătăţirii ofertei educaţionale în formarea profesională iniţială din învăţământul profesional şi tehnic şi este corelat cu prioritatea Anului European pentru Dezvoltare 2015 “Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”.

Ca atare, 17 profesori din catedra Tehnologii şi 64 de elevi care studiază în cadrul calificărilor Tehnician în activităţi economice, Tehnician în comerţ, Tehnician în turism şi Tehnician în gastronomie, împărţiţi pe patru fluxuri fiecare, vor participa la stagii de formare de cinci zile, respectiv job shadowing de zece zile, în Anglia, Italia, Malta şi Spania. Organizaţiile partenere sunt: “Tempo Libero” din Brescia, Italia, “Esmovia” şi “Viajes Aventura y Ecoturismo SL” din Valencia, Spania, “ADC Technology Training Ltd” din Londra, Anglia, şi “Stage Malta” din Attard, Malta. Aceste organizaţii oferă servicii de consultanţă şi formare profesională la standarde internaţionale, având competenţe în evaluarea şi validarea stagiilor de practică şi de formare.

Experienţa practică dobândită de 64 de elevi şi 17 cadre didactice prin participarea la activităţile ce se vor derula în cadrul mobilităţilor din Anglia, Spania, Italia şi Malta se va reflecta în cadrul produselor finale elaborate: site-ul proiectului, www.osansapentruviitor.ro, ghidul suport pentru profesorii care coordonează stagii de practică, ghidurile de bune practici “Paşi spre succesul unei afaceri” şi “Oportunităţi pe piaţa turistică internaţională”, dicţionarul englez-român-spaniol ce va conţine termeni specifici de turism, CD-reţetar culinar, expoziţii culinare, cursul organizat în colaborare cu Casa Corpului Didactic Suceava la nivel judeţean “Abordarea proactivă a viitorului”.

Activităţile propuse pentru cei doi ani de proiect şi produsele finale vor contribui la întărirea dimensiunii europene în educaţie şi formare şi la adaptarea ofertei educaţionale a Colegiului Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava la cererea exprimată pe piaţa forţei de muncă internaţională.

 

Prof. Florentina Elena Sfichi

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O şansă pentru viitor pentru elevii şi profesorii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.
 Vizualizări articol: 1722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O şansă pentru viitor pentru elevii şi profesorii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei