Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2009 - Anul XIV, nr. 52 (4038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Referitor la reabilitarea sistemului de termoficare prin Programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local al municipiului Rădăuţi nr. 28/27.03.2008 prin care se aprobă încheierea Convenţiei între Consiliul Judeţean, S.C. Bucovina Ecotermgaz, Primăria municipiului Rădăuţi şi S.C. Servicii Comunale S.A., care prevede transferul obiectivelor de investiţii către S.C. Servicii Comunale S.A., precum şi a documentaţiei care a stat la baza realizării investiţiei, menţionăm că acest transfer nu a avut loc până în prezent.

S.C. Servicii Comunale S.A. a făcut investiţii de peste 3 milioane de euro în reabilitarea sistemului de termoficare din surse atrase, fiind singurul operator din judeţul Suceava care a achitat către Primăria municipiului Rădăuţi dobânzile la creditul pentru Programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene" în sumă de 1 milion lei pentru anul 2008. Pentru partea de credit care a fost derulată de către S.C. Bucovina Ecotermgaz S.A. Suceava, pentru care trebuie recuperat T.V.A. în valoare de 3,4 mil. euro, nu se face vinovată S.C. Servicii Comunale S.A., datorită faptului că până la încheierea Convenţiei sarcina recuperării a T.V.A.-ului şi a reinvestirii îi revenea Consiliului Judeţean prin S.C. Bucovina Ecotermgaz S.A.

Din momentul preluării de către S.C. Servicii Comunale S.A. a investiţiei, îi va reveni societăţii noastre sarcina de a face toate demersurile necesare pentru recuperarea T.V.A.-ului. Contractele privind execuţia lucrărilor au fost încheiate de către Consiliul Judeţean şi S.C. Bucovina Ecotermgaz S.A. cu firmele executante şi ulterior, printr-un act adiţional la contracte, a fost introdusă şi S.C. Servicii Comunale S.A. pentru a se putea derula o parte din investiţii.

Consiliul Judeţean nu a asigurat toate fondurile necesare terminării investiţiei conform contractelor încheiate, iar de la data încheierii Convenţiei S.C. Servicii Comunale S.A. are înregistrate facturi de achitat pentru care nu dispune de fondurile necesare, după cum urmează:

- Reabilitare puncte termice ( Elsaco Botoşani) - 567.061 lei;

- Reabilitare reţele termice - 974.160 lei;

- Centrala de cogenerare - 8.891.856 lei;

- Racord electric la centrala de cogenerare - 365.021 lei,

sume care sunt cuprinse într-un Protocol încheiat săptămâna trecută între reprezentanţii Consiliului Judeţean, ai Primăriei municipiului Rădăuţi şi ai S.C. Servicii Comunale S.A.

Referitor la Programul operaţional sectorial privind alimentarea cu apă şi canalizare în legătură cu care dl. vicepreşedinte a afirmat că Rădăuţiul poate pierde cele 10 milioane de euro, facem precizarea ca în prezent S.C. Servicii Comunale S.A. are întocmit un studiu de fezabilitate de 7 milioane de euro şi a luat toate măsurile necesare în conformitate cu legislaţia privind accesarea de fonduri prin Programul POS Mediu - Axa Prioritară 1 pentru a constitui asociaţia de dezvoltare intercomunitară (ADI) şi înfiinţarea operatorului regional S.C. Servicii Comunale S.A, pentru exploatarea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, în conformitate cu Directivele Europene transpuse în legislaţia naţională.

Având în vedere faptul că municipiul Rădăuţi face parte din judeţul Suceava, Consiliul Judeţean este obligat să prindă în masterplan sumele necesare pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare la nivelul municipiului Rădăuţi.

Considerăm că în interviul acordat de dl. vicepreşedinte al C.J. Suceava, în mod tendenţios şi fără nici o justificare a fost atacată S.C. Servicii Comunale S.A., subiect ce a fost de actualitate şi în ultima şedinţă de consiliu local, în cadrul căreia dl. primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a iniţiat un proiect de hotărâre privind vânzarea unei suprafeţe de 5000 mp. din terenul ce se află în proprietatea societăţii noastre, în scopul construirii unui supermarket.

Consilierii locali, împreună cu directorul S.C. Servicii Comunale S.A. luptă pentru asigurarea unor servicii de cea mai bună calitate în beneficiul locuitorilor municipiului Rădăuţi, prin realizarea unor programe de investiţii pe termen scurt şi pe termen lung şi totodată pentru creşterea eficienţei acestor servicii şi împiedicarea acţiunilor unor persoane care doresc desfiinţarea societăţii, ceea ce ar afecta interesele locuitorilor din oraşul nostru.

 

Director S.C Servicii Comunale S.A. Rădăuţi.
Nistor Tătar
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 1965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drept la replică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei