Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2016 - Anul XXI, nr. 3 (6116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Gucci, flăcăul de la bagaje

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când am intrat, în plină zi, într-un magazin din Florenţa şi vânzătorul mi-a spus politicos „Buona sera!”, am crezut că ori eu am exagerat cu horinca de Crăciun, ori el. Sau poate că omul făcea doar mişto de mine, datorită aspectului meu de prostănac. Dar nu. Cineva mi-a explicat ca aşa se obişnuieşte în Toscana, că „Bună Seara” e formula de salut uzuală, după ce se trece de orele 12 ale amiezii. Nu m-a convins. Şi-atunci, dacă e aşa, de ce când vine seara nu se spune „Buon giorno”?

Ca orice snob care ştie să pună preţ pe o ţoală croită cu moft, am dat şi eu o microraită pe la Muzeul Gucci, amplasat în Palazzo della Mercanzia, în chiar buricul renascentist al Florenţei. Fiind înzestrat, ca orice bun român, cu o fibră sănătoasă de mârlan, nu puteam să ocolesc acest sălaş al celor mai înalte fiţe planetare. Cine nu ştie că orice proastă din politica sau şoubizul ţării noastre dă mii de euro pe o geantă marca Gucci? Cine nu ştie că orice parvenit român, umflat la pungile de sub ochi şi la pungile cu bani, nu-şi bagă lăboanţele de mârlan în pantofii Gucci, costând cât un automobil?

Ceea ce m-a frapat la Muzeul Gucci a fost să-i aflu trecutul întemeietorului acestei firme, care-l îmbracă pe orice terestru şi, nu mă îndoiesc, pe orice extraterestru cu pretenţii. Guccio Gucci a fost un flăcău care căra bagajele în Hotelul Savoy din Londra. Cel mai mic slujbaş dintr-un hotel are un trecut care-i face şi mai luminoasă ascensiunea. De la bagajele pe care le-a cărat i-a venit ideea liniei de valize pe care le-a creat.

Am pus faţă în faţă sinceritatea lui Guccio Gucci cu modul în care miliardarii români îşi ascund trecutul. Le e ruşine cu el. Le e ruşine cu treapta de jos, de pe care au pornit. Odată, într-un cadru semioficial, i-am reamintit unuia cum făcea bişniţă cu blugi turceşti în tinereţe şi am simţit că, dacă nu închid imediat gura, mă face el să tac pentru totdeauna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gucci, flăcăul de la bagaje.
 Vizualizări articol: 2623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 8 voturi
Gucci, flăcăul de la bagaje4.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă catalană – versiune dietetică În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu zahăr caramelizat desupra. Pentru persoanele care preferă o dietă fără ou, o versiune asemănătoare a preparatului, dar... Citeşte