Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2016 - Anul XXI, nr. 3 (6116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Măsură

Amenzi pentru tirurile, camioanele şi microbuzele parcate printre blocuri sau pe marginea străzilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană vrea să rezolve parţial criza locurilor de parcare, cu care se confruntă locuitorii din aproape toate cartierele, prin punerea în practică a unei decizii de Consiliu Local prin care se impun o serie de restricţii celor care deţin autovehicule de mari dimensiuni. Mai exact, „este interzisă parcarea autovehiculelor destinate transportului de mărfuri, care au masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone sau lungimea mai mare de 5 metri, precum şi a autovehiculelor de transport persoane, care au mai mult de 9 locuri pe scaune, pe spaţiile dintre blocuri sau pe arterele de circulaţie aparţinând domeniului public sau privat al municipiului”, conform prevederilor HCL 155/2011, la care au fost aduse o serie de amendamente la finele anului trecut.

Primele controale de punere în aplicare a acestor restricţii au avut loc ieri, iar în numai 3 ore Poliţia Locală a dat 32 de avertismente scrise şi verbale.

În cazul nerespectării acestora, se va trece la aplicarea de amenzi, cuprinse între 500 şi 2.500 de lei pentru persoane juridice sau 250-1.000 de lei pentru persoane fizice.

Această măsură a fost considerată necesară deoarece, în orice cartier ai merge, tiruri, camioane, camionete, autoutilitare şi microbuze de transport marfă sau persoane sunt parcate în faţa blocurilor, pe străduţe înguste, unde de abia se poate circula şi când sunt parcate două maşini mici, pe trotuarele pe care ar trebui să meargă pietonii sau pe spaţiile verzi, care dispar de la un an la altul, pentru a face loc noilor maşini care apar în zonă.

„Parcările de reşedinţă amenajate de primărie rezolvă doar parţial criza locurilor de parcare. Din nefericire, chiar şi aceste câteva locuri de parcare existente sunt deseori ocupate de unele persoane care nu înțeleg că trebuie să respecte legislația în vigoare. Dar există o decizie de Consiliu Local care prevede clar că pe străzile municipiului Suceava (indiferent de categoria acestora) nu au voie să parcheze autovehicule destinate transporturilor de mărfuri/persoane a căror lungime este mai mare de 5m sau cu o masă totală mai mare de 3,5 tone”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a avut iniţiativa acestui proiect de hotărâre, aprobat de deliberativul local.

Legalitatea acestui demers vine ca urmare a faptului că la baza eliberării autorizației de transport marfă/persoane a acestor vehicule a stat și un document în care proprietarul lor arată unde vor fi garate acestea (parcare privată sau închiriată, în nici un caz domeniul public).

Practic, deţinătorii acestor autovehicule au obligaţia de a le asigura parcarea numai în incinte sau spaţii aflate în proprietate sau închiriate, pe bază de contract, precum şi în parcări special amenajate.

Aceste prevederi se aplică şi autovehiculelor aflate în tranzit prin municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi pentru tirurile, camioanele şi microbuzele parcate printre blocuri sau pe marginea străzilor.
 Vizualizări articol: 6426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Amenzi pentru tirurile, camioanele şi microbuzele parcate printre blocuri sau pe marginea străzilor4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Subscriere trimis de
( 6 ian 2016, 12:51:28
Este o mare criza de locuri de parcare in Suceava.Cand isi cumpara omul o masina trebuie sa se gandeasca si unde o tine.Si eu as dori sa am un cal,dar... .Se pot gasi locuri pentru masinile mari in afara orasului.D-le Harsovschi va rog sa mai aveti in vedere ca pe anumite strazi, cetatenii riverani de rgula de varsta a-III-a sau a-IV-a au montat acei tarusi(sofronei),care duc la pierderea unor locuri de parcare si la ingustarea strazii de acces(Ex.str.Eudoxiu Hurmuzachi)
2.   Sucevenii au nevie de locuri de parcare! trimis de
( 6 ian 2016, 13:53:44

Problema parcarilor din Suceava nu este doar una care anuleaza din start orice intentie din partea investitorilor, ci este una care incepe sa devina eterna, fiind mostenita de la mandat la mandat, de la an la an si pentru care inca nu s-a gasit rezolvare, desi umple de nervi, zilnic, orice sofer care are curajul sa apese pe ambreiaj in centrul orasului.
Masinile sunt lasate in toate locurile in care proprietarii lor au nevoie, in locurile in care incap, in locuri in care, odata parcate, blocheaza fie mijloacele de transport in comun, fie circulatie masinilor.
Numarul masinilor este in crestere si preocupari, ale primariei, pentru ameliorarea situatiei nu se intrezaresc.
Locuri de parcare prin cartiere orasului nu mai sunt deoarece primarul a fost ,,fortat” sa faca blocuri. El iubeste foarte tare blocurile! Unde este un spatiu verde, imediat il anuleaza un bloc! Nu conteaza ca in jur nu este loc pentru parcari...bloc sa fie!. Oamenii tac pentru ca sunt dezinteresati de situatia urbei!
Doar atit se aude: ,,Spagile grase din aprobari se fac”...
3.   Oare se dau amenzi? trimis de
( 7 ian 2016, 10:47:23
Oare se dau amenzi? Pe strada Prieteniei, în spatele blocului 90 este o adevărată autobază!!! direct pe spațiul verde! Nu-i pasă nimănui....și vreo două cadavre de mașini ale nimănui!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă catalană – versiune dietetică În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu zahăr caramelizat desupra. Pentru persoanele care preferă o dietă fără ou, o versiune asemănătoare a preparatului, dar... Citeşte