Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2016 - Anul XXI, nr. 3 (6116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proces

Condamnări grele pentru clanurile Dulap şi Sîrbu, după o bătaie ca-n junglă în comunitatea de ţigani de la Gulia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indivizii care în urmă cu un an şi jumătate au semănat panică în comunitatea de ţigani din Gulia - Dolhasca au fost condamnaţi ieri. Tribunalul Suceava a dictat o serie de condamnări exemplare, persoane din clanurile Dulap şi Sîrbu primind ani grei de puşcărie. Trebuie spus că sentinţa de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară. Pentru zece dintre inculpaţi au fost dictate condamnări de peste 8 ani de închisoare, iar celelalte trei persoane din dosar au primit condamnări cu suspendare sub supraveghere.

În plus, inculpaţii au fost obligaţi şi la plata unor despăgubiri mari faţă de trei dintre rivalii pe care i-au bătut atât de tare încât aceştia au fost aproape de moarte. Astfel, Vasile Iordache are de primit 90.000 de lei cu titlu de daune morale, Georgel Chiriac are de încasat 67.500 de lei, în timp ce Nicolae Iordache are de primit 10.000 de lei. De asemenea, instanţa a mai decis că inculpaţii au de plată către Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava suma de 3.300 de lei pentru cheltuielile de spitalizare a două dintre victimele măcelului din iunie 2014.

 

Bătaie ca-n „Şapte păcate”

Prin rechizitoriul de trimitere în judecată, anchetatorii au stabilit că Decebal Dulap, Dumitru Dulap, Gheorghiţă Sîrbu, Adrian Sîrbu, Zicu Sîrbu, Segal Sîrbu, Eugen Roman şi Florin Roman se fac vinovaţi de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi tentativă la infracţiunea de omor calificat. Pentru Robert Constantin, Adam Sîrbu şi Vasile Sîrbu s-a reţinut comiterea infracţiunii de violare de domiciliu, în timp ce Ilie Moldovan şi Darius Dulap au fost judecaţi pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi distrugere.

Bătaia cruntă din seara zilei de 17 iunie 2014 are la bază un conflict mai vechi existent între câteva familii din Gulia şi care periodic se lasă cu incidente sângeroase.

În ziua amintită, una dintre victime, din familia Iordache, cunoscută şi sub porecla de „Tărzănel”, a lucrat împreună cu alte rude şi cunoscuţi la construcţia gardului împrejmuitor al proprietăţilor sale, o casă de locuit şi un spaţiu comercial.

„Spre seară, în jurul orelor 20.00, lucrările au încetat, iar părţile vătămate şi muncitorii prezenţi strângeau uneltele de lucru şi făceau curăţenie în curte. <Ca la un semn>, membrii familiei Sîrbu şi Dulap au pătruns fără nici un drept în curtea locuinţei lui Tărzănel, cu toţii având asupra lor diverse obiecte contondente (furci, topoare, răngi metalice, pari din lemn şi cuţite). O parte dintre aceştia au pătruns pe poarta de acces auto, iar o altă parte a intrat pe poarta pietonală. Grupul de agresori format din inculpaţii Moldovan Ilie, Sîrbu Adrian, Roman Eugen, Roman Florin şi Sîrbu Gheorghiţă s-a năpustit asupra victimei, aplicându-i <cu sete>o ploaie de lovituri cu obiectele contondente pe care le aveau asupra lor în diverse zone vitale ale corpului, în special la nivelul capului”, se arată în rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată.

 

Lovit cu furca, toporul şi parii şi apoi înjunghiat cu un cuţit

Un alt membru al familiei Iordache a fost şi el victima furiei celor din clanurile Dulap şi Sîrbu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au reţinut următoarele: „Inculpatul Moldovan Ilie i-a aplicat o puternică lovitură cu o furcă (cu partea metalică a acesteia) în cap, moment în care s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit la sol. În continuare victima a fost lovită cu muchia toporului în zona capului de către inculpatul Sîrbu Adrian, iar inculpaţii Roman Eugen şi Roman Florin i-au aplicat multiple lovituri cu obiecte contondente (pari din lemn) în diverse zone ale corpului. În acest context, profitând de faptul că victima se afla la pământ, în imposibilitate de a se apăra, inculpatul Sîrbu Gheorghiţă i-a aplicat acestuia o lovitură de cuţit în zona coapsei piciorului stâng”.

Anchetatorii susţin că nimic nu a fost întâmplător, cei din familiile Sîrbu şi Dulap premeditând întreaga acţiune. Aşa se face că în timp ce unii îi băteau „ca la carte” pe reprezentanţii familiei Iordache, alţi agresori au tăbărât pe celelalte victime.

„Celălalt grup de agresori, format din inculpaţii Sîrbu Segal, Sîrbu Zicu, Dulap Dumitru, Dulap Decebal, Dulap Darius, Constantin Robert, Sîrbu Adam şi Sîrbu Vasilică, s-a năpustit asupra unei alte victime. Trebuie precizat faptul că cele două grupuri de inculpaţi, animate de dorinţa de răzbunare, de a-i vătăma ori chiar de a-i elimina pe membrii familiei Iordache, au pătruns simultan în curtea locuinţei şi s-au năpustit, repezit asupra celor două victime”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor suceveni.

Trebuie precizat că cele trei victime au avut nevoie între 65-85 de zile de îngrijiri medicale în urma loviturilor primite cu ocazia „răscoalei” de la Gulia din 17 iunie.

 

Grupările rivale, despărţite cu ajutorul gazelor lacrimogene

Războiul dintre cele două grupări rivale nu a putut fi stopat decât cu ajutorul „mascaţilor”. Grupe de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au intervenit în forţă la Gulia şi au dispersat mulţimea cu substanţe iritant-lacrimogene.

La vremea respectivă au fost săltate şi aduse la audieri 15 persoane, iar 13 au fost reţinute în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava pentru 24 de ore.

Zicu Sîrbu, Gheorghiţă Sîrbu şi Ilie Moldovan au şi fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Interesant este că printre cei 15 agresori identificaţi se numără şi două femei, Carmen Sîrbu şi Mariana Sîrbu, care însă nu au fost trimise în judecată.

 

Ce condamnări au primit cei 13 indivizi

Condamnările în cazul celor 13 persoane trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava sunt fie cu executare, fie cu suspendare sub supraveghere. În unele cazuri, pedepsele au fost majorate pentru că persoanele în cauză aveau şi alte condamnări mai vechi.

Iată cum se prezintă condamnările, persoană cu persoană:

1. Decebal Dulap – 8 ani şi 6 luni
2. Dumitru Dulap – 8 ani şi 6 luni
3. Gheorghiţă Sîrbu – 10 ani şi 6 luni
4. Adrian Sîrbu – 9 ani şi 6 luni
5. Zicu Sîrbu – 9 ani şi 6 luni
6. Segal Sîrbu – 8 ani şi 6 luni + 3 ani dintr-o condamnare anterioară, astfel că are de executat 11 ani şi 6 luni
7. Eugen Roman – 8 ani şi 6 luni
8. Florin Roman – 8 ani şi 6 luni
9. Ilie Moldovan – 9 ani şi 10 luni
10. Darius Dulap – 8 ani şi 10 luni
11. Robert Constantin – 1 an şi 6 luni cu suspendare sub supraveghere
12. Adam Sîrbu – 1 an şi 6 luni cu suspendare sub supraveghere
13. Vasile Sîrbu – 1 an şi 6 luni cu suspendare sub supraveghere.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnări grele pentru clanurile Dulap şi Sîrbu, după o bătaie ca-n junglă în comunitatea de ţigani de la Gulia.
 Vizualizări articol: 4629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Condamnări grele pentru clanurile Dulap şi Sîrbu, după o bătaie ca-n junglă în comunitatea de ţigani de la Gulia3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă catalană – versiune dietetică În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu zahăr caramelizat desupra. Pentru persoanele care preferă o dietă fără ou, o versiune asemănătoare a preparatului, dar... Citeşte