Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 257 (6967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Balul Bobocilor

,,Şcoala veche, şcoală nouă‘‘, la Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Cultură Rădăuţi a găzduit recent Balul Bobocilor de la Colegiul „Andronic Motrescu” (CAM) din municipiu, acţiune cu o temă inedită şi curajoasă, ,,Şcoala veche, şcoală nouă‘‘, mai exact o paralelă între învăţământul din perioada comunistă şi cel de acum. Decorul pregătit de organizatori înfăţişa o sală de clasă din anii ‘80, clasă din care nu lipseau tabloul lui Nicolae Ceauşescu, stema cu secera şi ciocanul, lozinci mobilizatoare, radioul de lemn, televizorul alb-negru cu tuburi pe care, inevitabil, se afla şi peştele de sticlă colorată aşezat pe un milieu.

Şi filmul despre boboci a prezentat o scenă parcă desprinsă din celebrul film „Liceenii”, cu uniforme de atunci, cu elevi ascultători şi ambiţioşi, dar şi o scenă cu elevii dezinhibaţi din zilele noastre. Povestea a fost construită pe ideea unei călătorii în timp, bobocii călătorind în trecut pentru a vedea cum era şcoala în anii ‘80. Cei doi prezentatori, Christian Gafencu şi Radu Bîzgan, au adus în scenă două ,,profesoare de română‘‘, care au prezentat probele, tovarăşa Serafim Julieta - rol jucat de Irina Zegrea şi domnişoara Viitorescu Daniela - rol asumat de Zamfira Vicovan. În juriul de pe scenă nu putea să lipsească o altă personalitate a perioadei comuniste, poetul Adrian Păunescu, jucat pe scenă de elevul Pavel Adrian Marius.

 

Invitatul special al balului a fost What’s UP, interpret care a creat o atmosferă de show

Rând pe rând, bobocii au susţinut proba de talent, proba de cultură generală, cu trimitere la anii `80, proba surpriză, dans. La proba de cultură generală elevii au avut de răspuns la două întrebări, prima cu legătură la perioada comunistă, gen ce culoare avea cămaşa şoimului patriei, iar a doua întrebare a făcut apel la imaginaţia bobocilor. La proba surpriză li s-a cerut să recite o strofă de poezie patriotică în diferite feluri, ca un vârstnic, ca un copil de grădiniţă, sărind într-un picior, făcând dansul piticului, învârtindu-se, în ritm de rap.

Elevii organizatori care i-au ajutat pe boboci să-şi arate talentul şi s-au implicat în momente artistice între probe au intrat relaxaţi pe scenă, cu bucurie şi entuziasm, ca nişte adevăraţi artişti: Simota Iulia, Rotari Roxana, Novotni Mihaela, Ursachi Iulian, Calance Gabriel, Ihantiuc Maria, Onuţu Robert, Svichi Andi, Cernovschi Roxana, Dănilă Andreea, Ivancu Delia,  Boca Andrei, Vicovan Zamfira, Pavel Marius, Zegrea Irina,  Ionesi Teodor.

La final, bobocii, curajoşi şi talentaţi, au primit cu toţii premii. Miss şi Mister Boboc CAM 2018 au fost desemnaţi Balmoş Paula şi Bodoaşcă Robert, premiul I le-a revenit lui Buzilă Tudor şi Robuţu Magda, premiul II – Mafteian Robert şi Sfârnaciuc Sara, premiul III – Turcu Simona şi Dumitrescu Paul, Miss şi Mister Atitudine – Isopescu Ştefana şi Haidău Andrei, Miss şi Mister Spontaneitate – Botezat Anda şi Popescu Vlăduţ, Miss şi Mister Eleganţă – Gherasim Paula şi Simota Daniel şi Premiul Special – Cotleţ Teodora.

Activitatea nu ar fi putut avea loc fără implicarea şi efortul profesorilor organizatori, profesoarele Amalia Andra Hurjui şi Viorica Coroamă, care au oferit energia, ideile şi entuziasmul lor pentru reuşita balului. Invitatul special al balului a fost What’s UP, interpret care a creat atmosferă şi a dansat cu elevii organizatori şi cu bobocii pe scenă. În concluzie, Balul Bobocilor CAM 2018 a fost un spectacol în spatele căruia s-a observat multă muncă, dăruire şi entuziasm şi care a vrut să arate publicului că tinerii nu s-au schimbat, că, dincolo de regimurile politice, liceenii gândesc şi simt autentic, au un suflet frumos şi senin, iubesc şi sunt sensibili.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Şcoala veche, şcoală nouă‘‘, la Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,Şcoala veche, şcoală nouă‘‘, la Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei