Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

BMW dezvăluie noul ActiveHybrid 5

BMW a pregătit al treilea hibrid al gamei. După Seria 7 și X6, acum și Seria 5 se poate lăuda cu o versiune benzină-electric. Denumit ActiveHybrid 5, noul hibrid de la BMW vine cu noi soluţii inteligente pentru îmbunătăţirea sistemului hibrid, motorul cu ardere internă funcţionând împreună cu unul electric pentru a îmbunătăţi eficienţa, dar şi plăcerea condusului atât de emblematică pentru marcă. Noul model va debuta şi în România în prima parte a anului 2012.

BMW ActiveHybrid 5 reuneşte - în premieră - un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologia BMW TwinPower Turbo, un sistem de transmisie electrică şi o cutie de viteze automată cu opt trepte. Cea mai nouă generaţie a tehnologiei BMW ActiveHybrid introduce în această combinaţie şi o gestiune inteligentă a energiei, controlată cu mare precizie şi extrem de eficientă.

Este pentru prima dată când un motor cu şase cilindri dispuşi în linie este integrat într-un sistem BMW ActiveHybrid. Propulsorul pe benzină de 3,0 litri dezvoltă 306 CP şi atinge un cuplu maxim de 400 Nm.

Propulsorul electric sincron de la BMW ActiveHybrid 5 este integrat în carcasa transmisiei automate cu opt viteze, economisindu-se astfel spaţiu. Conexiunea dintre motorul electric şi cutia de viteze este controlată printr-un ambreiaj, iar temperatura de operare a motorului electric este reglată de sistemul de răcire al propulsorului cu ardere internă. Sistemul de transmisie electrică dezvoltă 55 CP şi oferă un cuplu de 210 Newton metri, disponibil chiar de la pornire.

BMW ActiveHybrid 5 dispune de o sursă convenţională de curent, acumulator de 14 V, dar şi de o sursă de înaltă tensiune, care operează la o tensiune de 317 V.

La viteze de până la 60 km/h, BMW ActiveHybrid 5 poate opera în modul pur electric pentru emisii zero în trafic urban. Acumulatorul litiu-ion poate stoca suficientă energiei pentru a oferi o autonomie electrică de până la patru kilometri la o viteză medie de 35 km/h. Motorul electric oferă o funcţie "boost" pentru a suplimenta motorul cu ardere internă în momentul accelerării. Puterea combinată maximă este de 250 kW/340 CP, cu un cuplu maxim de 450 Newton metri. Prin utilizarea celor două motoare, BMW ActiveHybrid 5 realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde.

Datorită funcţiei Hybrid Auto Start-Stop special concepută, nu se face nici un compromis în privinţa confortului, chiar şi atunci când automobilul este oprit în trafic pentru perioade mai lungi. Dotările de siguranţă specifice unui hibrid, care protejează acumulatorul litiu-ion şi electronica de putere, sunt integrate în conceptul vast de siguranţă pasivă şi activă integrată. În cazul unei coliziuni, componentele structurale foarte rezistente şi zonele extinse de deformare contribuie la menţinerea forţelor de impact departe de celula pasagerilor şi de componentele transmisiei hibrid.

Pentru a spori confortul şi caracterul individual, echipamentele standard, ca sistemul de climatizare cu patru zone şi sistemul de navigaţie Professional, pot fi completate cu opţiuni precum scaunele confort, scaunelor faţă ventilate, acces confort (fără cheie), Acţionare automată a hayonului, funcţia Soft Close pentru portiere, trapă operată electric şi sisteme audio high-end şi sistem de entertainment pentru locurile din spate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW dezvăluie noul ActiveHybrid 5.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW dezvăluie noul ActiveHybrid 50.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei