Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hibridul ideal?

Japonezii de la Toyota sunt în vârful ierarhiei în ceea ce priveşte tehnologiile

non-poluante. Au fost primii care au speculat pe tema maşinilor ecologice cu alimentare alternativă în contextul în care preţul combustibililor este într-o continuă creştere iar reducerea consumului de carburant a devenit pentru toţi producătorii o prioritate. Dorinţa de a oferi modele fiabile, economice şi la un preţ rezonabil a dus la naşterea automobilelor hibride, domeniu în care Toyota excelează.

Odată cu lansarea lui Prius, primul model hibrid echipat cu un motor benzină-electric, niponii au deschis un nou capitol, o nişă unde şi alţii s-au arătat dispuşi să investească. Succesul celor două generaţii Prius i-a determinat pe inginerii de la Toyota să-şi continue cercetările în domeniul „tehnologiilor verzi”.

Anul trecut,  japonezii au expus în premieră mondială un prototip numit Hybrid X, succesorul actualului Prius. Conceptul reprezintă un exerciţiu de imagine între tehnologia de vârf Toyota şi noul limbaj de design pentru viitoarele modele hibride.

Estetic şi aerodinamic, modelul este dominat de prezenţa unui imens spaţiului vitrat în forma literei U, creat ca urmare a dispunerii neconvenţionale a montanţilor A şi C. Privit de deasupra, conceptul este îmbinat în forma literei X (de aici şi numele de cod pentru modelul japonez) pe imensul spaţiu vitrat al habitaclului care uneşte liniile interiorului cu cele ale exteriorului.

Desenat în atelierele de design Toyota European Styling Centre din sudul Franţei, conceptul are la bază două filozofii noi intitulate J-Factor şi Vibrant Clarity pe care a fost creionată caroseria în patru uşi.

Interiorul ar avea o a treia filosofie Open-Space menită să ofere un spaţiu amplu şi o mai bună interactivitate a interiorului cu pasagerii. Omologat pentru patru locuri Hybrid X dispune de un spaţiu comparabil cu o maşină de familie obişnuită. Designerii au creat un stil neconvenţional care uneşte partea exterioară cu cea interioară în aşa fel încât acestea exprimă legătura emoţională dintre cele două zone distincte ale maşinii. În ceea ce priveşte tehnologia ea reprezintă viitorul motoarelor ecologice. Conectate la sistemul Hybrid Synergy Drive acestea asigură un grad pe poluare aproape egal cu zero. În acelaşi timp, Hybrid X conferă mai mult confort şi siguranţă ca urmare a adoptării unor sisteme avansate de comunicare şi informare a evoluţiilor din traficul rutier.

Veşti bune la partea de motorizare. Propulsia hibridă nu se opune performanţelor, Toyota dând asigurări că noua generaţie va fi dinamică şi capabilă să răspundă cu promptitudine la comenzi.

Cu siguranţă, jantele de 20 de inch încălţate de pneuri cu talon îngust, de 225/40, nu sunt tocmai decorative. Ele vorbesc de la sine despre ţinuta de drum şi performanţele la care aderă Hybrid X.

Până când vom cunoaşte şi versiunea pregătită pentru producţia de serie va mai trece o perioadă, rămâne însă de văzut ce se va păstra din actuala viziune şi ce va fi eliminat sau refăcut pentru ca Hybrid X să reprezinte întru totul hibridul ideal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hibridul ideal?.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hibridul ideal?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte