Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 237 (5444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Pricopie transmite un mesaj devastator, că învăţământul profesional este o rută a eşecului

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu a declarat, ieri, la Oradea, după ce actualul ministru, Remus Pricopie, a anunţat că admiterea la liceu se va face cu minimum media cinci, din 2015, că acesta transmite un mesaj "devastator", indicând şcolile profesionale ca "rută a eşecului".

Daniel Funeriu a declarat, într-o conferinţă de presă la Oradea, că mesajul transmis de Remus Pricopie este "devastator", deoarece elevii şi părinţii lor ar putea înţelege că învăţământul profesional este sub cel liceal.

"Domnule ministru, citiţi Legea învăţământului. Acolo sunt prevederi privind intrarea la liceu. Domnul ministru face un lucru dăunător. Îl invit să transmită un alt mesaj, pentru că el transmite un mesaj devastator, greşit, că învăţământul profesional este o rută a eşecului. Azi, ministrul Educaţiei a dat un mesaj dezastruos pentru învăţământul românesc, spunând practic că învăţământul profesional este o rută a eşecului. Adevărul este însă că învăţământul profesional trebuie reabilitat, că tinerii care urmează şcolile profesionale pot învăţa profesii care să le asigure încă din timpul pregătirii un loc de muncă", a spus Daniel Funeriu.

Acesta a afirmat că învăţământul profesional "a fost omorât de madam Ecaterina Andronescu" în Guvernul Năstase, pentru a permite industriei universităţilor private să înflorească, încorporând cât mai mulţi studenţi, chiar dacă erau slab pregătiţi.

"Învăţământul profesional a fost omorât de madam Andronescu ca să dea materie primă fabricilor de diplome, care în urma introducerii unui bacalaureat corect au pierdut 200 de milioane de euro anual", a spus Funeriu.

Acesta a pledat pentru procedurile instituite în Legea Educaţiei pe care a iniţiat-o în mandatul său, afirmând că "soluţia corectă este cea din lege", unde se prevede o evaluare a elevilor la finalul clasei a VI-a, îndrumarea lor pentru a se concentra pe abilităţile personale şi pe media dintre "trecutul personal, examenele naţionale şi interviul pentru admitere la nivelul liceului sau susţinerea unei probe alese de conducerea liceului".

Daniel Funeriu a precizat însă că susţine măsura anunţată de ministrul Remus Pricopie privind obligativitatea înscrierii la grădiniţă a copiilor în vârstă de cinci ani.

"Susţin această măsură, privind obligativitatea grupei mari la grădiniţă pentru copiii de 5 ani. Văd că, în sfârşit, după ce m-a înjurat pentru introducerea clasei pregătitoare, USL a înţeles cât de utilă este pregătirea copilului de la o vârstă cât mai mică, şi iată că acum ei vor să meargă mai departe cu acest principiu. Susţin cu tărie acest lucru, dar atunci madam Andronecu şi USL urlau din toţi rărunchii", a declarat Daniel Funeriu.

Admiterea în liceu se va face, din 2015, cu medie de minimum cinci, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a precizat că intervalul de doi ani până la intrarea în vigoare a reglementării este necesar pentru pregătirea acesteia.

Media de admitere în liceu a fost calculată, până în anul şcolar 2013-2014, ca medie aritmetică dintre media notelor de la evaluarea naţională şi media generală a anilor de gimnaziu.

Din anul şcolar 2013-2014, la calcularea mediei de admitere în liceu, media de la evaluarea naţională va reprezenta 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Tot ieri, ministrul Remus Pricopie a anunţat că înscrierea la grădiniţă a copiilor de cinci ani va fi obligatorie începând din 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Pricopie transmite un mesaj devastator, că învăţământul profesional este o rută a eşecului.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Pricopie transmite un mesaj devastator, că învăţământul profesional este o rută a eşecului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei