Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 161 (5368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiul ambasadorului Cristian Istrate, rănit grav în accidentul din judeţul Sibiu, a murit la spital

Fiul cel mare al şefului Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, rănit grav în accidentul produs, ieri, pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce maşina condusă de tatăl său a fost lovită de alt autoturism, a murit la Spitalul Judeţean Sibiu.

Şeful Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Sibiu, medicul Constantin Roşca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pacientul de 23 de ani adus în stare gravă la spital în urma accidentului produs pe DN 1 - fiul cel mare al şefului Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, - a decedat.

Potrivit medicului, tânărul a suferit un traumatism cranian, toracic şi abdominal sever, cu fractură costală multiplă, cu ruptură de splină, "având sânge mult în cavitatea abdominală".

Imediat după internare, tânărul a fost dus în sala de operaţii, pentru a se interveni în cazul rupturii de splină, el decedând însă după câteva ore.

Constantin Roşca a precizat că diplomatul român a suferit, la rândul său, o ruptură de splină, motiv pentru care medicii au decis ca şi acesta să fie supus unei intervenţii chirurgicale. De asemenea, Cristian Istrate are mai multe coste rupte.

Şeful UPU a mai declarat că soţia diplomatului are un traumatism toracic minor, fără fractură, aceasta aflându-se sub supraveghere.

Reprezentanţii Spitalului de Pediatrie Sibiu, unde a fost internat fiul cel mic al ambasadorului, în vârstă de 14 ani, au precizat că pacientul este în investigaţii, fiind suspus unui examen cu computerul tomograf, pentru stabilirea diagnosticului.

Şeful Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, duminică, într-un accident produs pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce maşina în care se afla, alături de soţie şi cei doi copii, a fost lovită de alt autoturism.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, accidentul a avut loc pe DN 1, în zona localităţii sibiene Avrig.

"O femeie care conducea o maşină înmatriculată în Bistriţa a intrat în depăşirea neregulamentară a unui TIR, moment în care din faţă venea un autoturism care circula regulamentar. Cele două maşini s-au ciocnit, cinci persoane fiind rănite", declara Luciana Balteş.

Surse din cadrul anchetei declarau corespondentului MEDIAFAX că în accident a fost implicat şeful Misiunii permanente a României pe lângă oraganizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate.

Ambasadorul, soţia lui şi cei doi copii se aflau într-o maşină înmatriculată în Austria, acesta fiind autoturismul lovit de maşina condusă de femeia care a intrat în depăşire.

Cristian Istrate, soţia şi fiul său de 23 de ani au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oraş.

La Spitalul JudeţeanSibiu a ajuns şi şoferiţa care a provocat accidentul.

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu afirmau că tânărul de 23 de ani a suferit multiple leziuni, traumatisme şi contuzii, starea sa fiind foarte gravă.

Decretul privind trimiterea la post ca ambasador a lui Cristian Istrate, ca şef al Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu în luna martie, după ce acesta a fost avizat în octombrie 2012 de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţie.

Istrate a fost ambasador al României în Norvegia în perioada 2006-2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiul ambasadorului Cristian Istrate, rănit grav în accidentul din judeţul Sibiu, a murit la spital.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiul ambasadorului Cristian Istrate, rănit grav în accidentul din judeţul Sibiu, a murit la spital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei