Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2012 - Anul XVII, nr. 292 (5197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statul a alocat în 2012 tuturor cultelor 50 milioane lei pentru reparaţii, consolidare, construcţii

Statul a alocat, anul acesta, aproximativ 50 de milioane de lei ca sprijin financiar pentru construirea unor noi lăcaşuri de cult, pentru consolidarea şi repararea celor existente, aceste fonduri fiind destinate tuturor celor 18 culte recunoscute din România, informează Patriarhia Română.

Precizarea Patriarhiei vine în replică la scrisoarea deschisă a Asociaţiei Secular-Umaniste din România (ASUR), adresată primăriilor şi consiliilor locale, cărora li se solicită să refuze cererile Patriarhiei de finanţare a Catedralei Mântuirii Neamului.

"Solicitările de sprijin financiar ale Patriarhiei Române pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului adresate autorităţilor de stat centrale şi locale sunt făcute conform prevederilor legale în vigoare. Potrivit legii 376/2007 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului vor fi asigurate de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, de către Guvernul României, în limita sumelor alocate anual cu aceasta destinaţie prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi de către autorităţile administraţiei publice locale", se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

De asemenea, conform Legii 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor din România, "cultele recunoscute pot beneficia, la cerere, de sprijin material din partea statului, pentru cheltuielile privind funcţionarea unităţilor de cult, pentru reparaţii şi construcţii noi, în raport cu numărul credincioşilor conform ultimului recensământ şi cu nevoile reale", a mai precizat sursa citată.

Sprijinul financiar pentru repararea şi construirea noi lăcaşuri de cult, consolidarea şi repararea celor existente a fost, anul acesta, de aproximativ 50 milioane de lei. Aceste fonduri au fost destinate sprijinirii tuturor celor 18 cultelor recunoscute din România, şi nu doar a Bisericii Ortodoxe Române, ţine să precizeze Patriarhia, în comunicatul remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Reritor la fondurile pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, Patriarhia subliniază că banii provin din donaţiile credincioşilor făcute în toate bisericile şi mănăstirile Patriarhiei Române şi din contribuţiile de la bugetele de stat centrale şi locale.

Potrivit legii 376/2007 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului, fondurile destinate construirii Ansamblului Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului vor fi asigurate de către Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române, de către Guvernul României, în limita sumelor alocate anual cu aceasta destinaţie prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi de către autorităţile administraţiei publice locale.

Lucrările la infrastructura Catedralei Neamului sunt aproape finalizate, urmând ca, din 2013, să fie înceapă şi cele la suprafaţă.

În acelaşi comunicat, Patriarhia susţine că ASUR a dezinformat atunci când a spus că "anual, 540 de milioane de euro sunt alocaţi de la bugetul central şi cele locale pentru culte".

"Precizăm că, în anul 2012, sprijinul financiar pentru repararea şi construirea noi lăcaşuri de cult, consolidarea şi repararea celor existente a fost de aproximativ 50 milioane de lei (aproximativ 11 milioane euro), de aproape 50 de ori mai puţin decât suma menţionată fără nici un fundament real de asociaţia menţionată. Aceste fonduri au fost destinate sprijinirii tuturor Cultelor recunoscute din România, iar nu doar a Bisericii Ortodoxe Române", se mai arată în comunicatul Patriarhiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul a alocat în 2012 tuturor cultelor 50 milioane lei pentru reparaţii, consolidare, construcţii.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statul a alocat în 2012 tuturor cultelor 50 milioane lei pentru reparaţii, consolidare, construcţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei