Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava obţine certificatul de spital acreditat care este nivelul maxim

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava va primi certificatul de spital acreditat, nivelul maxim de acreditare, în urma evaluării Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, a anunţat, ieri managerul unităţii, Vasile Râmbu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Râmbu, a declarat, ieri, că după doi ani de eforturi privind îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere şi de dotare, precum şi pentru formarea şi educaţia medicală continuă, şi în urma evaluării unităţii sucevene de către Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor desfăşurate în cursul lunii august, acest spital va primi certificatul de acreditare.

El a precizat că în urma evaluării SJU Suceava a obţinut 98 de puncte din cele 100.

Conform sursei citate, festivitatea de înmânare a certificatului de acreditare va avea loc, luni, în prezenţa preşedintelui CoNAS, Vilmos Lukaks, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

 

Spitalul va fi stimulat să îmbunătăţească permanent calitatea serviciilor

Râmbu a explicat că, odată cu primirea certificatului respectiv, spitalul sucevean va avea nivel maxim de acreditare, menţionând că celelalte trei nivele sunt: spital cu încredere ridicată, spital cu încredere scăzută şi de spital neacreditat.

Râmbu a spus că prin acreditarea SJU Suceava pacienţii vor avea siguranţa calităţii serviciilor medicale, iar spitalul va fi stimulat să îmbunătăţească permanent calitatea serviciilor, iar încrederea populaţiei în serviciile oferite de spital va creşte.

Acreditarea spitalelor se face în conformitate cu prevederile Legii 95/ 2006, este valabilă timp de cinci ani şi va fi o condiţie obligatorie pentru spitale la încheierea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate, a menţionat Râmbu.

El a subliniat că la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava şi a conducerii SJU Suceava s-a solicitat schimbarea categoriei de clasificare a unităţii sucevene, în conformitate cu prevederile Ordinului 1764/2006 privind aprobarea criteriilor de clasificare a spitalelor de urgenţă, de la spital cu nivel de competenţă III la spital cu nivel de competenţă II A.

Râmbu a precizat că SJU Suceava îndeplineşte "cu prisosinţă" toate criteriile stabilite pentru a fi inclus în categoria spitalelor cu nivel de competenţă II A, arătând că spitalul are capacitatea să rezolve imediat toate urgenţele critice, având chiar şi specialităţi care nu sunt obligatorii pentru nivelul II A, respectiv chirurgie pediatrică, chirurgie vasculară periferică, chirurgie toracică, chirurgie plastică şi reparatorie, chirurgie oromaxilofacială sau terapie intensivă specifică profilului cu capacitatea de monitorizare şi ventilaţie.

Managerul SJU Suceava a mai spus că în anii 2011 şi 2012 spitalul sucevean a primit fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliului Judeţean Suceava de peste 7 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală performantă, în special, pentru cele zece săli de operaţii ale Blocului Operator, printre acestea numărându-se un angiograf mobil, difibrilatoare, echipament de măsurare şi monitorizare a tensiunii intercraniene, sistem de ablaţie tumorală sau linie de artroscopie.

Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Sănătăţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava urmează să fie încadrat în categoria celor de urgenţă care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru primirea, investigarea şi tratamentul definitiv pentru cazurile critice la nivelul unei zone cuprinzând cel puţin două judeţe din cadrul regiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava obţine certificatul de spital acreditat care este nivelul maxim.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava obţine certificatul de spital acreditat care este nivelul maxim5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei