Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preşedinţia anunţă pentru astăzi consultări ale lui Traian Băsescu "cu Guvernul". Ponta: Merg singur la Cotroceni

Preşedinţia anunţă pentru astăzi, la ora 11.00, consultări ale preşedintelui Traian Băsescu "cu Guvernul", în conformitate cu articolul 86 din Constituţie, potrivit căruia şeful statului poate consulta Guvernul cu privire la "probleme urgente şi de importanţă deosebită".

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va avea astăzi, 7 noiembrie a.c., următorul program public: ora 11.00, Palatul Cotroceni, Salonul Ambasadorilor - consultări ale preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, cu Guvernul, în conformitate cu Articolul 86 din Constituţia României", se arată în anunţul Administraţiei prezidenţiale.

Articolul 86 din Constituţie prevede că "preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită".

Administraţia prezidenţială a dat publicităţii şi un comunicat de presă în care se arată că preşedintele Traian Băsescu "a invitat Guvernul României la consultări" astăzi, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, în conformitate cu prevederile articolului 86 din Constituţie.

Conform sursei citate, temele de consultări, "comunicate Guvernului", sunt:

- acordul stand-by cu FMI şi Comisia Europeană - stadiul implementării măsurilor structurale, în perspectiva începerii noii misiuni comune a instituţiilor financiare;

- stadiul îndeplinirii obligaţiilor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare;

- reluarea plăţilor în cadrul Programelor Operaţionale aflate în proces de suspendare: măsurile avute în vedere de Guvern pentru remedierea deficienţelor constatate de Comisia Europeană în sistemele de management şi control ale Programului Operaţional Regional - Regio, Programului Operaţional Sectorial Transport şi Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, precum şi în ceea ce priveşte Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi Programul Operaţional Asistenţă Tehnică;

- bugetul naţional pe anul 2013 - prioritizarea cheltuielilor bugetare astfel încât să se asigure sustenabilitate şi creştere economică;

- poziţia Guvernului în cadrul negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene (2014 - 2020) şi corelarea acestuia cu strategia fiscal-bugetară deja aprobată.

 

Ponta: Nici nu aveam cum să nu răspund

Premierul Victor Ponta a anunţat că se va întâlni, astăzi, cu preşedintele Traian Băsescu pentru a discuta despre obligaţiile externe ale României, negocierile cu FMI, Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, precum şi despre bugetul multianual la nivelul UE pentru perioada 2014-2020.

El a precizat că solicitarea pentru o astfel de întâlnire a venit din partea preşedintelui.

"Preşedintele Băsescu mi-a adresat o solicitare, în baza prevederilor constituţionale, să avem o consultare pe aceste teme importante şi bineînţeles că am răspuns pozitiv. Nici nu aveam cum să nu răspund", a spus Ponta.

Premierul a arătat că va discuta cu preşedintele şi despre poziţia Guvernului privind bugetul multianual de la nivelul UE pentru perioada 2014-2020.

 

Ponta: Merg singur la Cotroceni

Premierul Victor Ponta va participa singur la întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, programată pentru astăzi la Palatul Cotroceni, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

La rândul său, contactat de MEDIAFAX, premierul Victor Ponta a declarat că va merge singur la întâlnirea cu şeful statului.

"Eu singur", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinţia anunţă pentru astăzi consultări ale lui Traian Băsescu "cu Guvernul". Ponta: Merg singur la Cotroceni.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinţia anunţă pentru astăzi consultări ale lui Traian Băsescu "cu Guvernul". Ponta: Merg singur la Cotroceni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 7 nov 2012, 13:59:23
adica guvernul e format din victor si din ponta?cel mai guvert tare din europa....poate nu se plagiaza si aceasta intalnire:)))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei