Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2012 - Anul XVII, nr. 261 (5166)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru electrocasnice dotate cu dispozitive de siguranţă

Românii sunt preocupaţi de siguranţa casei şi sunt dispuşi să plătească mai mult pentru electrocasnice dotate cu dispozitive de siguranţă, 41 la sută afirmând că ar plăti cu până la 100 de lei mai mult, iar 23 la sută cu 150 de lei în plus, rezultă dintr-un studiu transmis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Un studiu derulat de Electrolux România la începutul lunii octombrie a arătat că românii sunt preocupaţi de siguranţa casei şi sunt dispuşi să plătească mai mult pentru electrocasnice dotate cu astfel de dispozitive.

Cu toate acestea, pentru siguranţă sau termocuplă, care are rolul de a preveni accidentele care pot apărea în urma întreruperilor în furnizarea gazului metan, nu optează toţi românii, deşi aceştia susţin că siguranţa este unul dintre criteriile de care ţin cont când achiziţionează un produs electrocasnic.

"Dintre persoanele chestionate, 45 la sută au răspuns că aragazul pe care îl deţin nu este prevăzut cu termocuple, deşi 37 la sută dintre acestea au declarat că funcţiile de siguranţă sunt cel mai important criteriu de care ţin cont atunci când achiziţionează un aragaz. Printre celelalte aspecte pe care românii le au în vedere la achiziţia unui aragaz se numără: preţul (34 la sută), marca (28 la sută) şi capacitatea cuptorului (21 la sută)", rezultă din studiu.

Un alt aspect relevat de studiu a fost faptul că, în pofida contextului economic actual, 46 la sută dintre cei intervievaţi au afirmat ca au achiziţionat un echipament electrocasnic în ultimul an, în timp ce 30 la sută în ultimii trei ani ani.

Cel mai frecvent, românii utilizează frigiderul sau combina frigorifică (95 la sută), aspiratorul (90 la sută), fierul de calcat (89 la sută) şi aragazul (87 la sută).

Studiul a fost realizat în perioada 1-15 octombrie, pe un eşantion reprezentativ de 751 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru electrocasnice dotate cu dispozitive de siguranţă.
 Vizualizări articol: 932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Românii sunt dispuşi să plătească mai mult pentru electrocasnice dotate cu dispozitive de siguranţă4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei