Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2012 - Anul XVII, nr. 166 (5071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rus: Amânarea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen este absurdă

Ministrul Administrației și Internelor, Ioan Rus, a declarat miercuri, la o întâlnire avută în Paris cu oficiali francezi, că amânarea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen este absurdă, deoarece România are cel mai modern sistem de management al controlului şi supravegherii frontierei.

Rus s-a întâlnit, în capitala Franţei, cu prefectul Poliţiei din Paris, Bernard Boucault, o delegaţie de senatori francezi condusă de Simon Sutour, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului Francez, precum şi cu poliţiştii români aflaţi în misiune în această ţară, informează, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

"Amânarea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen este absurdă, deoarece România are cel mai modern sistem de management al controlului şi supravegherii frontierei, iar libera circulaţie este un drept al românilor, nu al politicienilor, toate acestea în contextul în care evoluţiile politice din ultimele două săptămâni au respectat întru totul legea", a spus Rus, în ziua publicării raportului CE pe justiţie.

Partenerii francezi au reafirmat sprijinul Franţei pentru aderarea României la spaţiul Schengen conform calendarului stabilit, considerând că România a atins, într-adevăr, un nivel superior de control şi supraveghere a frontierei externe ceea ce determină un grad ridicat de pregătire a ţării noastre pentru aderare, se mai precizează în comunicat.

Totodată, potrivit MAI, senatorii francezi consideră că dosarul aderării României la spaţiul Schengen şi cel al MCV nu trebuie conexate, iar în cadrul acestui al doilea mecanism trebuie să se pună accentul şi pe cooperare, nu doar pe verificare.

"Omologii francezi au subliniat faptul că ceea ce se întâmplă în România ţine de politica internă a statului, care are regulile sale constituţionale şi nu pot judeca aceste ultime dezvoltări, atâta timp cât ele sunt constituţionale", se mai arată în comunicat.

La aceeaşi întâlnire, Ioan Rus a declarat că este mulţumit de activitatea celor 17 poliţişti români aflaţi în misiune în Franţa şi a subliniat că această mulţumire este împărtăşită şi de omologii francezi.

Rus a subliniat faptul că autorităţile române sunt preocupate de activitatea cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul Franţei, acesta fiind, de altfel, şi motivul pentru care s-a decis prelungirea activităţii contingentului de poliţişti români care se vor afla în Franţa până la sfârşitul anului, se mai arată în comunicatul MAI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rus: Amânarea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen este absurdă.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rus: Amânarea aderării ţării noastre la spaţiul Schengen este absurdă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei