Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2012 - Anul XVII, nr. 145 (5050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 1.300 de infracţiuni, descoperite de poliţişti la acţiuni de combaterea braconajului

Peste 1.300 de infracţiuni au fost descoperite de poliţişti, în perioada 10 februarie - 31 mai, la acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor ce aduc atingere fondului cinegetic, desfăşurate la nivel naţional, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase au ridicat, în vederea confiscării, 238 de arme şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 400.000 de lei.

În cele aproape patru luni ale acţiunilor, poliţiştii au depistat 1.312 de infracţiuni, dintre care 1.006 de infracţiuni prevăzute de Legea nr. 407 din 2006 privind fondul cinegetic şi protecţia vânatului şi 306 de infracţiuni prevăzute în alte acte normative, în concurs cu infracţiunea de braconaj cinegetic.

De comiterea acestor infracţiuni sunt suspectate 652 de persoane, precizează IGPR.

Poliţiştii au descoperit 60 de cazuri în care s-au folosit capcane neautorizate şi 74 în care s-a braconat prin folosirea ogarilor sau metişilor de ogari.

Ca urmare a infracţiunilor depistate, poliţiştii au indisponibilizat, în vederea confiscării, 196 de arme letale, dintre care 179 de tir şi vânătoare şi opt confecţionate artizanal, precum şi 42 de arme neletale, 3.974 cartuşe de diferite tipuri şi calibre, 4.858 kg. carne de vânat şi 312 alte bunuri (autoturisme, atelaje cu tracţiune animală, laţuri, capcane neautorizate, proiectoare etc.).

La acţiuni au participat şi reprezentanţi din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Regiei Naţionale a Pădurilor şi asociaţiilor de vânătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.300 de infracţiuni, descoperite de poliţişti la acţiuni de combaterea braconajului.
 Vizualizări articol: 960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 1.300 de infracţiuni, descoperite de poliţişti la acţiuni de combaterea braconajului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si la noi??? trimis de
(25 iun 2012, 11:10:02
In judetul Suceava nu cred ca au ajuns contoalele astea. Oricum la noi sunt anumite personaje care braconeaza cand vor, cat vor si cred ca au si personal silvic ca haitasi. Vrajelile astea de statistici iti dau impresia ca politia a eradicat braconajul dar de fapt in Suceava is mai multi braconieri de cat vanat.
2.   Braconajul trimis de
(25 iun 2012, 22:31:27
In lipsa locurilor de munca ,a saraciei , a inavutirii fara munca , braconajul este pe picior de egalitate cu evaziunea fiscala . Legislatia , coruptia si educatia sunt principalii factori vinovati

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei