Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 iun 2012 - Anul XVII, nr. 145 (5050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Kaiacistul Iustin Porcăraşu, internat la Terapie Intensivă,

Kaiacistul Iustin Porcăraşu este internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, starea sa fiind staţionară ca şi conştienţă şi funcţii vitale, au precizat, ieri, reprezentanţii unităţii medicale.

Medicii au mai spus că Porcăraşu a avut leziuni mai grave care au necesitat internarea la Terapie Intensivă, fără a preciza dacă acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

"Starea lui este staţionară, atât ca şi conştienţă cât şi ca funcţii vitale", a mai spus o reprezentantă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Medicii au mai spus că Iustin Porcăraşu nu doreşte să fie date informaţii suplimentare despre starea sa de sănătate.

Kaiacistul Iustin Porcăraşu, rănit în accidentul petrecut, sâmbătă după-amiază, după ciocnirea a două ambarcaţiuni în zona Gura Portiţei, a fost transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Dumitru Vâlcu, directorul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, a declarat că starea sportivului este stabilă, dar că a fost luată decizia transportării lui la Spitalul Floreasca din Capitală întrucât are răni grave şi necesită tratament de specialitate.

"În prezent, este stabil. I-au fost suturate rănile care sângerau şi l-am preluat de pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean Tulcea. S-a vorbit la Spitalul Floreasca, unde va fi transferat, pentru că necesită un tratament de specialitate, în condiţiile în care are leziuni grave: fracturi la mandibulă, fracturi de piramidă nazală± Acum a plecat cu ambulanţa spre Spitalul Floreasca", a declarat, sâmbătă, directorul SJA Tulcea.

Acesta a adăugat că nu poate spune dacă sportivul va rămâne cu sechele sau dacă îşi va putea continua activitatea sportivă, acest lucru urmând să-l stabilească medicii de specialitate care îi vor evalua leziunile.

Două persoane - kaiacistul şi o tânără - au fost rănite, după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.00, pe un canal, în zona Gura Portiţei.

În urma coliziunii dintre cele două şalupe, care se deplasau cu viteză, două dintre persoanele aflate într-una din ambarcaţiuni au fost rănite, fiind preluate de cealaltă ambarcaţiune mai mare, care a suferit avarii minore, şi duse la spitalul din Tulcea.

Iustin Porcăraşu, multipu campion naţional, balcanic şi al regatelor internaţionale, este specializat în proba de K4 pe distanţa de 1.000 metri. El este legitimat la CSA Steaua Bucureşti.

 

Accidentul s-a petrecut pe canalul care leagă lacul Razelm de Marea Neagră, aproape de punctul de acostare la Gura Portiţei

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, accidentul s-a petrecut pe canalul care leagă lacul Razelm de Marea Neagră, aproape de punctul de acostare la Gura Portiţei, la intrarea dinspre lac către mare, din primele date reieşind că una din cele două şalupe circula pe "contrasens", în zona respectivă existând o parte pe care se intră pe acel canal şi o altă parte pe care se iese de pe canal.

"Ambele ambarcaţiuni aparţin unor localnici care se ocupă cu turismul în zonă, organizând deplasări cu bărcile pe canale. În fiecare din cele două şalupe erau câte şase persoane, şi anume conducătorii ambarcaţiunilor şi câte cinci turişti, între care şi sportivul", au precizat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, barca lovită, în care se afla şi sportivul Iustin Porcăraşu, s-a scufundat în urma avariilor suferite, dar va fi ranfluată în următoarele zile fără probleme.

"Conducătorul bărcii lovite era în stare de ebrietate, însă primele date arată că nu el ar fi de vină pentru producerea accidentului", mai afirmă sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, cealaltă barcă al cărei conducător ar fi vinovat de accident, era mai mare şi a suferit avarii minore, şi în această ambarcaţiune aflându-se şase persoane - cinci turişti şi conducătorul acesteia.

Sursele citate au mai spus că sportivul rănit s-ar fi tăiat într-un geam în momentul coliziunii, care s-a spart şi i-a provocat acestuia tăieturi masive la faţă.

Kaiacistul Iustin Porcăraşu, în vârstă de 26 de ani, este componentul lotului olimpic lărgit, acesta suferind multiple traumatisme la faţă, însoţite de o hemoragie puternică.

Potrivit unor surse medicale, cealaltă persoană rănită şi internată în spital este o tânără, însă aceasta nu este într-o stare la fel de gravă ca cea a sportivului.

Celelalte trei persoane care se aflau în ambarcaţiunea în care se aflau cinci turişti au suferit răni uşoare, refuzând internarea în unitatea sanitară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kaiacistul Iustin Porcăraşu, internat la Terapie Intensivă,.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Kaiacistul Iustin Porcăraşu, internat la Terapie Intensivă,5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei