Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2012 - Anul XVII, nr. 63 (4968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ministrul Sănătăţii vrea să crească veniturile medicilor de familie

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, vrea să crească veniturile medicilor de familie prin majorarea cu aproximativ 15 la sută a sumelor acordate pentru fiecare persoană înscrisă pe lista acestora, în acest sens având discuţii cu conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

"Purtăm discuţii pentru creşterea valorii punctului per capita la medicii de familie, în limitele bugetare. Ar fi vorba despre o creştere de 15 la sută a valorii punctului acordat medicilor de familie pentru fiecare persoană înscrisă pe listele lor", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau

În prezent, valoarea punctului per capita acordat medicilor de familie este de trei la sută.

De asemenea, ministrul Sănătăţii susţine ideea potrivit căreia bolnavii cronici pot beneficia de medicamente compensate chiar dacă nu au fost programaţi, propunere care se regăseşte în proiectul privind Normele Contractului cadru pe 2012 privind acordarea asistenţei medicale.

"Până în prezent, pacienţii cronici care nu reuşeau să se prezinte în cabinetul medicului de familie la data programată şi care refuzau reprogramarea din diverse raţiuni erau nevoiţi să plătească contravaloarea serviciilor medicale şi nu puteau beneficia de prescripţii medicale în regim compensat. Am solicitat reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să modifice această prevedere, astfel încât pacienţii cronici să poată beneficia de medicamente compensate chiar în lipsa unei programări", a spus ministrul Sănătăţii.

Potrivit proiectului CNAS supus dezbaterii publice pe site-ul instituţiei, medicii de familie şi cei din ambulatoriu de specialitate au dreptul să încaseze contravaloarea serviciilor medicale la cerere, inclusiv pentru situaţiile programabile, dacă pacienţii solicită efectuarea serviciilor înaintea datei programate. În aceste situaţii, medicii de familie nu vor elibera bilete de trimitere sau prescripţii medicale utilizate în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi decontate de casele de asigurări de sănătate.

Prin excepţie de la această prevedere, medicii de familie vor putea elibera prescripţii medicale utilizate în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi decontate de casele de asigurări de sănătate numai pentru asiguraţii cu boli cronice de pe listele proprii pentru tratamentul respectivelor afecţiuni cronice, potrivit proiectului de ordin al CNAS.

"Bolnavul cronic primeşte tratament odată la trei luni, este greu de crezut că în acest interval nu poate fi programat. Dacă însă pacientul cronic care nu este urgenţă vrea să fie consultat fără programare, atunci va plăti consultaţia. Contravaloarea acestui serviciu va fi stabilită de către medicii de familie sau de către specialişti'', a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX directorul general al CNAS, Dorin Ionescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii vrea să crească veniturile medicilor de familie.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ministrul Sănătăţii vrea să crească veniturile medicilor de familie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei