Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MMFPS va încheia un protocol cu Guvernul italian pentru a avea informaţii despre situaţia românilor

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a început negocierile cu Guvernul italian pentru încheierea unui protocol de colaborare privind migraţia forţei de muncă, care va permite accesul la informaţii privind situaţia celor peste un milion de români care lucrează în Italia.

Ministrul Claudia Boghicevici i-a spus ambasadorului Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, că negocierile pentru încheierea protocolului privind migraţia forţei de muncă sunt în stadiu avansat, se arată într-un comunicat de marţi al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).

"Decizia autorităţilor italiene de ridicare a barierelor de angajare pentru români arată angajamentul guvernului de la Roma faţă de principiul libertăţii de mişcare a lucrătorilor, care constituie una dintre pietrele de temelie ale construcţiei europene. Este o decizie firească, în spiritul relaţiilor privilegiate dintre România şi Italia şi al excelentului dialog bilateral între ţările noastre. Aceasta demonstrează că pentru Italia, lucrătorii români constituie un motor de creştere economică", a spus Claudia Boghicevici, citată în comunicatul MMFPS.

Ministrul Claudia Boghicevici a arătat că protocolul de colaborare va cuprinde tot ce înseamnă migraţia forţei de muncă şi va permite autorităţilor de la Bucureşti să aibă acces în timp real la informaţiile privind situaţia celor peste un milion de români care lucrează în Italia, putând interveni în situaţiile în care apar probleme în relaţia cu angajatorul.

"De asemenea, putem ajuta pe aceia care doresc să plece în Italia la muncă identificând domeniile unde există posturi disponibile. Nu în ultimul rând, dorim să accesăm, împreună cu autorităţile italiene, fonduri europene pentru a sprijini incluziunea socială a lucrătorilor români de acolo", a mai spus ministrul Muncii.

Claudia Boghicevici a arătat că protocolul este un instrument de cooperare care permite intervenţia acolo unde sunt probleme, optimizarea fluxurilor de lucrători în funcţie de nevoile efective şi sprijinirea românilor din Italia pentru a beneficia de drepturile care li se cuvin după intrarea în UE.

"Mai mult, implementarea acestui parteneriat va cimenta nivelul bun de încredere între autorităţile române şi cele italiene în domeniul muncii. Principiile care stau la baza acestui Protocol trebuie să stea la baza parteneriatului cu toate ţările înspre care românii se îndreaptă în căutarea unor oportunităţi profesionale", a mai spus Boghicevici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MMFPS va încheia un protocol cu Guvernul italian pentru a avea informaţii despre situaţia românilor.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MMFPS va încheia un protocol cu Guvernul italian pentru a avea informaţii despre situaţia românilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei