Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Guvernul continuă acordarea de garanţii pentru reabilitarea termică a blocurilor

Guvernul a decis să continue şi în acest an acordarea de garanţii pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor, în limita unui plafon total de garantare de 200 milioane lei.

Pentru lucrări de reabilitare structural-arhitecturală a clădirilor de locuit, plafonul de garanţii a fost stabilit la 100 milioane lei.

Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a Guvernului.

Conform legii, lucrările la anvelopa clădirilor de locuit sunt finanţate în proporţie de 10% din surse proprii ale proprietarilor beneficiari şi de 90% din credite bancare, care vor putea fi contractate de aceştia cu garanţii guvernamentale şi dobândă subvenţionată.

Garanţiile sunt acordate prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor IMM, fiind valabile inclusiv pentru lucrări de reabilitare termică.

Perioada de rambursare a creditului este de maximum cinci ani de la data recepţiei la terminarea lucrărilor, un astfel de credit putând fi contractat atât de către asociaţiile de proprietari, prin hotărârea a minimum 90% dintre membrii asociaţiei de proprietari, cât şi de proprietarii de locuinţe unifamiliale.

Plafoanele maxime ale unui credit sunt echivalentul în lei, inclusiv TVA, a 1.100 euro/cameră de locuit, pentru credite solicitate de asociaţiile de proprietari, şi echivalentul în lei, inclusiv TVA, a 4.400 euro pentru clădirea-locuinţă unifamilială.

Dacă lucrările prevăd şi măsuri de reabilitare termică ale imobilului, plafoanele maxime sunt echivalentul în lei, inclusiv TVA, a 1.850 euro/cameră de locuit, pentru credite solicitate de asociaţiile de proprietari, şi echivalentul în lei, inclusiv TVA, a 7.400 euro pentru clădirea-locuinţă unifamilială.

Pentru anul 2011, plafonul total al garanţiilor care pot fi emise pentru lucrări de acest tip a fost de 100 milioane lei.

În luna august a anului trecut, Guvernul a extins categoriile de lucrări de reabilitare termică eligibile pentru creditarea cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată, stabilind ca astfel de garanţii şi subvenţii să fie acordate şi pentru credite contractate în vederea lucrărilor de reparare sau de închidere a balcoanelor locuinţelor, cu condiţia ca asociaţiile de proprietari să nu înregistreze mai mult de două rate scadente la utilităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul continuă acordarea de garanţii pentru reabilitarea termică a blocurilor.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul continuă acordarea de garanţii pentru reabilitarea termică a blocurilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei