Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cheltuielile cu ascensoarele, repartizate în funcţie de numărul de persoane, nu de camere

Senatorii puterii din Comisia pentru administraţie au avizat, marţi, o iniţiativă potrivit căreia cheltuielile cu ascensoarele sunt repartizate proporţional cu numărul de persoane care locuiesc într-un apartament dintr-un condominiu, şi nu în funcţie de numărul de camere deţinute, ca în prezent.

Propunerea legislativă, iniţiată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi care vizează modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari, a primit, în acest sens, raport favorabil din partea membrilor comisiei.

Iniţiatorul menţionează în expunerea de motive că mai multe asociaţii de proprietari au reclamat faptul că, deşi într-un apartament de o singură cameră de la un etaj superior al unei clădiri-bloc pot să locuiască mai multe persoane care folosesc în mod constant ascensorul, aceştia contribuie mai puţin la cheltuielile de service şi reparaţii decât o persoană care locuieşte singură într-un apartament cu trei camere. Iniţiatorul menţionează că în prezent aceste contribuţii se plătesc în funcţie de cota-parte indiviză de proprietate.

Potrivit unui amendament adoptat de Comisie, persoanele care locuiesc la parterul blocurilor şi care nu folosesc ascensorul ar urma să fie scutite de la plata acestor utilităţi.

În timpul dezbaterilor din Comisia pentru administraţie, senatorul UDMR Tiberiu Gunthner, a afirmat faptul că i se pare "caraghios" ca parlamentarii să discute o lege care abordează subiecte ce ar trebuie să rămână la nivelul deciziei asociaţiilor de proprietari.

În replică, senatorul PDL Tiberiu Proban a subliniat că "orice problemă a cetăţeanului este şi de interesul parlamentarilor".

Senatul va discuta această iniţiativă legislativă în calitate de primă Cameră sesizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cheltuielile cu ascensoarele, repartizate în funcţie de numărul de persoane, nu de camere.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cheltuielile cu ascensoarele, repartizate în funcţie de numărul de persoane, nu de camere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei