Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mar 2012 - Anul XVII, nr. 50 (4955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase: Indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei vor fi tăiate

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei care nu au participat la aceste reuniuni vor fi tăiate, decizia fiind luată marţi în Biroul Permanent al Camerei.

Anastase a precizat că indemnizaţiile parlamentarilor opoziţiei vor fi tăiate chiar dacă aceştia au semnat condica de prezenţă, dar nu au participat la şedinţa de plen în care s-a votat.

"Am decis, ieri (marţi, n.r.), în Biroul Permanent, care diurnă să le fie tăiată pe toate zilele. (...) În măsura în care nu au semnat şi nu au participat la vot, atunci li se taie această indemnizaţie. Dacă au semnat, dar nu au participat la vot - asta se probează prin participarea la vot. Se taie şi în acest caz, categoric", a spus Anastase.

Anastase a spus că a avut o discuţie în prezenţa liderului de grup al PSD, Mircea Duşa, care a apreciat că decizia de tăiere a indemnizaţiilor celor care nu sunt prezenţi la Parlament este o decizie absolut normală, regulamentară, care există în ambele Camere.

Întrebată dacă indemnizaţia va fi tăiată şi în cazul parlamentarilor puterii care nu au venit la Parlament, Anastase a spus că acest lucru se a verifica cu ajutorul listelor de prezenţă. "Se întâmplă în fiecare lună ca aceste dirune să fie tăiate dacă nu eşti prezent la plen. E o chestie logică. Avem o procedură simplă care se repetă lună de lună: tuturor celor absenţi li se taie diurna pe ziua respectivă", a spus Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că dacă liderul de grup motivează absenţele, atunci diurnele nu vor mai fi tăiate. "Dacă liderii de grup motivează, nu se mai taie. Să vedem că îşi asumă acest lucru. Regulamentar, trebuie să aibă o motivare de genul stare medicală proastă", a spus Anastase.

Ea a precizat că parlamentarii opoziţiei ar trebui să doneze banii pentru care au muncit, nu cei pentru care nu au muncit. "Ce poţi să donezi dacă tu nu ai muncit pentru banii respectivi? Donezi banii pentru care ai muncit, nu banii pentru care nu ai muncit", a spus Anastase.

Ea a precizat că decizia de tăiere a indemnizaţiilor pentru parlamentarii care absentează este valabilă şi în cazul Senatului.

Cei 213 parlamentari ai opoziţiei care au intrat în protest parlamentar vor putea beneficia de toate drepturile băneşti chiar dacă nu participă la şedinţele Legislativului, indemnizaţia brută fiind de 6033 lei, la care se adaugă suma forfetară pentru birourile din teritoriu, de peste 9000 de lei.

Suma forfetară este egală cu valoarea unei indemnizaţii brute şi jumătate, adică 9049 lei, iar dacă parlamentarii opoziţiei semnează şi lista de prezenţă la plen, vor putea beneficia şi de diurna de şedinţă, care este de 2% din indemnizaţie pentru cei care nu au domiciliul în Bucureşti.

La acestea se adaugă decontarea cazării parlamentarilor care nu au domiciliul în Bucureşti, a cheltuielilor de transport şi a celor de telefonie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase: Indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei vor fi tăiate.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anastase: Indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei vor fi tăiate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei